PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 9 September 2011

PAS dulu tolak Komunis , PAS sekarang jadi penyokong kuat No 1 !
Risalah ini dikeluarkan oleh PAS Pendang pada Januari 1985 ketika kempen Pilihanraya .

"PAS mengajak masyarakat kepada ajaran Al Quran dan Sunnah, maka kita tolak segala ajaran lain seperti kebangsaan, sekular, komunis, kapitalis ...."

Ini adalah zaman dulu PAS semasa di bawa Allahyarhan Fadzil Noor  dan menegakkan negara Islam dan menolak sekular, komunis ,kapitalis merupakan perjuangan sebenar mereka .

Tetapi hari ini bila naik sahaja ayam sabung PAS  Mat Sabu menjadi Timbalan Presiden , terus ideologi PAS telah berubah secara drastik  dan kini diresapi pulak komunis .   PAS kini pejuangkan negara kebajikan dan terkini Mat Sabu mahu ubah sejarah mengangkat Komunis sebagai pejuang kemerdekaan !

Ternyata PAS hari ini telah mengkhianati perjuangan dahulu PAS di bawah Fadzil Noor .

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya