Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 26 October 2011

BONGKAR !!! APA PERJANJIAN RAHSIA ANWAR DAN CATO INSTITUTE PADA 2006 ???

Masih ingatkah,seorang peserta Yahudi bernama Stanley Kober dari Cato Institute bertanyakan Anwar Ibrahim berkenaan tuduhan anti-semitik yang dilemparkan kepadanya di dalam ceramahnya di Woodrow Wilson Centre baru-baru ini.Anwar dalam siri Apology’s Tour kelihatan tergagap-gagap menjawab soalan serius itu.saya minta maaf link itu hilang.maksudnya artikel lama hilang kerana sebelum ini saya kena virus oleh Pakatan Haram.tapi,anda jangan risau.semua tu ada di bawah.sila lihat video di bawah.


Persoalannya,kenapa peserta dari Cato Institute itu perlu memaksa
Anwar untuk mengemukakan penjelasan Anwar berkenaan pendiriannya
tentang Israel tersebut, sedangkan sebelum ini Anwar mendakwa telah
memberi penjelasan yang sama tentang persoalan tersebut ???
Semua ini merupakan satu misteri yang menjawab terdapat rundingan rahsia di antara Anwar Ibrahim dengan Cato Institute pada tahun 2006.Ketika rundingan itu dibuat,Anwar menetap di Amerika Syarikat dengan menjadi pensyarah pelawat di Universiti Georgetown, Amerika Syarikat.Rahsia rundingan itu hanya didedahkan dalam terbitan institut itu pada April 2006.Cato Institute ditubuhkan oleh David H. Koch,bilionair Yahudi dari New York untuk memperjuangkan konsep libertarian(kebebasan individu) dan pasaran bebas.Bilionair ini merupakan pengusaha minyak menggunakan institut tersebut untuk menyebarkan idea pemanasan global,menjurus kepada perdagangan karbon yang menguntungkan negara maju.


Perdagangan karbon ini turut melibatkan Anwar Ibrahim, Al Gore,Paul Wolfowitz dan yang paling utama George Soros yang menjadi penaja utama Cato Institute melalui organisasinya Open Society Institute.George Soros pernah menggunakan institusi itu untuk tujuan peribadi dengan berkempen memberhentikan kerjasama US-Mexico untuk melawan pengedaran dadah.Disebabkanitu,ramai pengkaji barat mengkritik konsep perjuangan
liberty(kebebasan) yang diperjuangkan Cato Institute jika pendapat dan
kempen mereka dikawal oleh Yahudi dan golongan berkepentingan ???


Soalan yang ditujukan kepada Anwar Ibrahim apakah konsep liberty(kebebasan) yang mahu dipraktikkan di Malaysia hari ini hasil perjanjian dengan Cato Institute pada tahun 2006 ???


Setelah memahami matlamat dan lingkaran Cato Institute,barulah difahami bahawa dakwaan ‘Anwar diburu MOSSAD’ merupakan satu strategi untuk mengalih tumpuan masyarakat
Malaysia supaya tidak mencurigai rundingan dan perjanjian sulit yang
ditandatangani Anwar dengan pihak-pihak Yahudi sebelum ini.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya