Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 11 October 2011

BUKTI PAS RELA GADAI MARUAH DEMI KUASA : TERIMA PM BUKAN ISLAM (DAP)

Pada satu ketika PAS begitu anti dengan UMNO sebab bekerjasama dengan kafir. Pada tahun 1963, Dewan Ulama PAS Kelantan telah memutuskan bahawa orang Islam yang bekerjasama dengan orang kafir memerintah negara menjadi kafir atau haram. Kemudian Haji Hadi Awang menyatakan pada April 1981 di Banggol Peradong bahawa sesiapa di kalangan pengikut PAS yang mati kerana melawan UMNO adalah mati syahid. Sampai begitu sekali PAS marah kerana UMNO berpakat dengan MIC dan MCA dalam Barisan Nasional.


Cukup fanatik PAS hingga menggangap UMNO perlu diperangi seperti dalam Perang Badar. Pada 15 April 1995, Nik Aziz sekali lagi menyatakan bahawa tokoh-tokoh agama UMNO sama dengan ahli kita Yahudi dan Nasrani yang menentang Nabi Muhammad SAW. Kemudian Nik Aziz mengisytiharkan Perang Badar terhadap UMNO dalam pilihan raya umum pada 1995.
Namun segalanya berubah buat PAS empat tahun selepas itu. Pada 24 Januari 1999, Nik Aziz dalam satu ucapan di Pulau Melaka, Kelantan menyatakan bahawa PAS sedia bekerjasama dengan mana-mana parti politik termasuk DAP dalam menghadapi pilihan raya umum. Pada tahun 1999 juga, Nik Aziz menyatakan "ajaran Islam tidak melarang umatnya mencarut asalkan kena pada masa dan tempat. Novel Shit, karya Shahnon Ahmad yang menggunakan perkataan carut dan lucah itu tidak bercanggah dengan Islam". Mencarut pun Nik Aziz bela, sekarang ada wakil rakyat berbogel pun dibela juga.


DAP sudah boleh diterima menjadi ketua kepada PAS. Pada 6 November 1999, Nik Aziz (Mursyidul Am PAS) menyatakan dalam Utusan Malaysia bahawa "PAS boleh terima pemimpin DAP jadi Perdana Menteri, tak apa, asalkan dia terima syarat yang ditetapkan oleh Barisan Alternatif". Nik Aziz berkata demikian di Kota Bharu ketika satu program mengisi tabung sebuah cawangan PAS di sana. Begitulah janji Nik Aziz kepada DAP. Janganlah hairan satu hari nanti DAP pun boleh menjadi Menteri Besar Kelantan juga. Jika di Perak, DAP boleh menguasai Nizar dalam kerajaan negeri Pakatan Rakyat yang lepas, tidak mustahil ianya boleh terjadi di Kelantan. Maka, mahukah anda mengundi PAS, jika Perdana Menteri adalah dari DAP sebagaimana yang dijanjikan oleh Nik Aziz?. DAP pasti akan menuntut janji ini dari PAS.

KETUA NEGARA : WAJIB MUSLIM & MENERAPKAN SYARIAT ISLAM.


Sejak masa Nabi saw dan para shahabat, orang-orang munafik tidak pernah berhenti merongrong dan menikam kemulyaan Islam dan kaum Muslim. Mereka terus berusaha untuk memalingkan kaum Muslim dari ajaran agamanya yang lurus.

Bahkan, mereka tak segan-segan bersekongkol dengan orang-orang kafir untuk memusuhi Islam dan kaum Muslim; serta membuka jalan bagi orang-orang kafir menguasi kaum Muslim.

Oleh karena itu, Allah swt dan RasulNya telah menyepadankan orang-orang munafik dengan orang-orang kafir, bahkan lebih hina lagi.

Tidak hanya itu saja, al-Quran telah menetapkan aturan tertentu bagi orang-orang munafik; diantaranya larangan menyolati jenazah orang munafik, mendoakan, serta pemberian ijin ikut serta dalam peperangan, dan lain sebagainya.

Aturan-aturan ini ditetapkan agar orang-orang munafik bisa dipilahkan dari orang-orang Mukmin, sekaligus untuk menghinakan mereka di kehidupan dunia.

Dakwah Islam Pemikiran, Politik, dan Tanpa Kekerasan
Pendahuluan


Islam adalah agama sempurna.

Kesempurnaannya sebagai sebuah sistem hidup dan sistem hukum meliputi segala perkara yang dihadapi oleh umat manusia. Firman Allah Swt:
وَنَزَّلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ تِبْيَانًا لِكُلِّ شَيْءٍ

“Dan Kami turunkan kepadamu Al-Kitab (Al-Quran) untuk menjelaskan segala sesuatu..” (TQS. An-Nahl [16]: 89)

Ini berarti, perkara apapun ada hukumnya, dan problematika apa saja, atau apapun tantangan yang dihadapi kaum Muslim, akan dapat dipecahkan dan dijawab oleh Dinul Islam.

Keharusan mengikuti syariat Islam, terutama jejak langkah yang pernah ditempuh oleh Rasulullah saw, telah ditegaskan oleh firman Allah Swt:
قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي

“Katakanlah, ‘Inilah jalan (dakwah)-ku. Aku dan orang-orang yang mengikutiku mengajak (kalian) kepada (agama) Allah dengan hujjah (bukti) yang nyata..” (TQS. Yusuf [12]: 108)

Ayat ini menunjukkan bahwa jalan Rasulullah saw telah benar-benar tegas dan nyata. Masalahnya tinggal, apakah kita hendak mengikuti jalan beliau saw atau tidak?

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya