Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 17 October 2011

UNDI PR : DAP BAKAL JADI PM!!
 Hasil kajian rambang, jika ditakdirkan Pakatan Rakyat menang PRU13, maka parti yang paling banyak kerusi ialah DAP, diikuti dengan PKR dan PAS. Manipulasi data menunjukkan ratio 5 : 3 : 2 (DAP : PKR : PAS).


Sekiranya DAP mewakili separuh kerusi kerajaan di Dewan Rakyat, mana mungkin DAP akan berdiam diri dan memberikan laluan mudah kepada PKR sebagai Perdana Menteri. Sejarah DAP turut tercatit di Perak di mana DAP ingin menjadi Menteri Besar; bagaimanapun Undang-undang Tubuh Negeri Perak tidak membenarkannya, maka jawatan itu diberikan kepada Dato’ Seri Mohamad Nizar Jamaluddin (PAS).


Dalam kes siapa akan jadi Perdana Menteri, Perlembagaan tidak ada halangan kepada DAP untuk jadi PM. Maka, tentunya wakil DAP akan menjadi Perdana Menteri dan kenyataan Anwar untuk “memberi” kerusi Timbalan Perdana Menteri kepada Cina tidak timbul. Kalau pun ada, ia mungkin membawa maksud DAP menjadi Perdana Menteri dan PKR akan meletakkan wakilnya berbangsa Cina sebagai Timbalan Perdana Menteri. Apapun, segalanya dalam politik tidak ada yang mustahil.


Apapun yang jelas, kenyataan LGE bila ditanya mengenai kenyataan Ketua Umum PKR, Dato’ Seri Anwar Ibrahim bahawa ia sedia melantik Cina sebagai Timbalan Perdana Menteri. LGE menolak. Apakah sebenar yang cuba diaturkan oleh DAP?


Kesimpulannya, PRU13 adalah pita pengukur kemampuan kerajaan BN sekarang untuk terus kekal dipercayai rakyat atau kerajaan PR menakluki Putrajaya. Rakyat kini sebenarnya dalam dilema. Banyak isu yang diundang dari BN yang belum terjawab serta sudah semakin hilang kepercayaan kepada PR. Jadi pembangkang atau kerajaan? Mereka kebanyakkan berada di atas pagar.


 Sedarlah orang Melayu sekarang, jikalau pelbagai senario tidak mustahil berlaku!
Orang Melayu bangsat seperti DSAI, Nik Aziz, dan Nizar dan yang lain-lain lagi dari PAS!!


LGE jikalau dia menjadi TPM di negara ini. Mungkin pelbagai senario akan berlaku, seperti:


1. LGE akan bekerjasama dgn PAP di S'pura, (sekarang dia sedang mencuba dari Singapura) mengetepikan hak orang Melayu, menghapuskan hak asasi & kedaulatan & kesultanan Melayu di Tanah Melayu dgn mementingkan bangsa mereka sahaja. 
2. Menghapuskan hak kepunyaan dan kehidupan bumi putra & orang asli secara beransur-ansur yg sekarang nampaknya sedang diancam oleh PAS di Kelantan, Gua Musang.(Tok Guru adalah satu drpd liabiliti ini.)
3. Menyatukan Singapura, Penang, Sarawak & Sabah. 
4. Menggandakan kerakyatan Cina & India di seluruh Malaysia melebehi orang Melayu, jadi pilihan raya di generasi-generasi akan datang (PRU14 atau 15) akan sukar di capai oleh parti yang pro Melayu. LGE akan meluluskan pergandaan kerakyatan Malaysia dari Cina & India, mengutamakan bahasa Mandarin.
5. Mengkayakan bangsa Cina dgn membeli banyak tanah yg terpaksa dijual oleh PAS & PKR kerana kebanyakan orang Cina dan India semuanya adalah taukeh dan jutawan.
6. Anwar akan meluluskan undang-undang pro-homoseksual kerana bangsa asing yang kafir tidak akur dgn ajaran dari Al-Quran yang mengharamkan sodomy. Jenayah, pelacuran dan penjudian akan berlipat ganda.
7.Ramai generasi muda Melayu akan terjebak didlm homoseksual yang akhirnya akan merosakkan masa depan mereka dan akhirnya bangsa Melayu akan runtuh maruah, tumpas bangsa, ekonomi,bahasa, ugama dan budaya.
8. Anwar sendiri akan di tumpaskan oleh parti DAP kerana Karpal S adalah manusia yang tidak konsisten pendiriannya terhadap Anwar dan LGE akan menerajui seluruh Malaysia sebagai PM.
Inilah yang sebenarnya cuba dilakukan oleh DAP sejak dahulu lagi. Pecahbelahkan orng melayu antara PAS & UMNO, akhirnya dapatlah memegang kuasa.. Melayu yang menyokong PR harus sedar hakikat ini.!!


Kita mintak semua melayu beri sokongan terhadap UMNO BN walaupon anda benci pada UMNO.!!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya