Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 21 October 2011

Updated!! Terbukti Ideologi Kristianisasi kini menular dalam Negara!!


Logo “Parti Christian Democratic Union (CDU)”

Buku Penyelidikan Aziz Bari. Click gambar.

1- Buku Aziz Bari seperti tertera digambar atas bertajuk, “Politik Perlembagaan”  telah dibiayai sepenuhnya oleh ‘Konrad Adenauer Foundation (KAS)’. Lihat kulit buku.

Segala hasil kajian Aziz Bari yang beliau bangga-banggakan selama ini telah dibiayai oleh yayasan Kristian yang dipunyai oleh parti politik German iaitu “Parti Christian Democratic Union (CDU)” yang beribu pejabat di Saint Agustine Bonn dan Berlin.

Misi utama Konrad Adenauer Foundation ialah mengujudkan "program yang sistematic terhadap pendidikan sivik berteraskan nilai-nilai Christian Democratic"

Jadi tidak hairan lah jika pemikiran Aziz Bari lebih mencorak kearah pemikiran parti politik tersebut dan kearah nilai-nilai pemikiran ‘Christian Democratic Union’.


Yang menjadi kesedihannya ialah segala pemikiran beliau turut juga mempengaruhi dan merosakan minda-minda anak muda di Universiti Islam Antarabangsa yang mana beliau menjadi Pensyarahnya. Di harap semua warga pelajar yang sedang dibawah pengawasan beliau sedar hakikat sebenarnya.

Pemikiran Aziz Bari akan bermula dengan mempertikaikan sistem Beraja yang ada di Malaysia dengan alasan kebebasan penyelidikan akademik. Ia akan menjurus kearah yang lebih parah lagi dimana sistem monarki dirasakan tidak perlu lagi di Malaysia ini dan akan dipertikaikan secara total. Semuanya dilakukan atas nama kebebasan penyelidikan akademik.

Orang-orang seperti Aziz Bari ini lah yang dicari-cari oleh DAP yang mana mereka mahukan seorang Melayu untuk memulakan pemberontakan minda terhadap sistem Beraja.

Sedar lah bahawa pemikiran Aziz Bari akan menjadi pemacu dan katalist kepada segala permasalahan yang akan timbul. 

Sekali lagi, semuanya dilakukan atas nama kebebasan penyelidikan akademik. 
Beliau patut dikawal dan dibendung sebelum terlambat. Langkah pertama sekali ialah tindakan oleh Lembaga Disiplin, Tatatertib dan Kakitangan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

Berapa ramaikah anak didik beliau yang telah dilahirkan?

Konrad Adenauer Foundation Lihat disini untuk Rujukan: 


   
                                              Klik image untuk besarkan

Christian Democratic Union 
Kini Jelas dimana ideologi yang cuba beliau kini telah meracuni pemikiran status golongan remaja. Hasil2 tulisan dia yang banyak menyentuh aspek pemikiran serta kaitan perlembagaan Malaysia. sebab itulah dia mempertikaikan Titah Sultan Atas Serbuan JAIS keatas DUMC.

Dia ingat dia salah sesorang  PAKAR PERLEMBAGAAN UNTUK RAJA RAJA MELAYU dgn Tesisnya, dan boleh buat sukahatinya ikut acuan nya sendiri..  Dia ni tahu ke tidak soal undang2 dan perlembagaan negara? Sbg ahli akademik, dia tidak perlu memihak kpd mana2 parti politik, cukuplah sekadar bertindak secara profesional. Tetapi, dia ni dah bertindak memihak PR yg jelas menonjolkan konsep pluralisme dan liberalisme agama tajaan Anwar dan konco2nya.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya