Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 16 November 2011

AGENDA SEBENAR DAP-PKR-PAS JIKA DAPAT MEMERINTAH MALAYSIA

                                          
                                               


1. PAS-Ubah fakta sejarah tanah melayu dgn menaikan mat indra dan komunis sebagai pejuang negara..


2.DAP- Menghidupkan semula sistem ala malayan union dlm pentakbiran negara.


3.DAP- Mengubal semula dasar2 dan pelembagaan negara yg sedia ada..


4.DAP- Akan menyatu padukan parti2 bkn islam utk dijadikan satu parti yg kuat dan sukar ditewaskan oleh parti2 serpihan dpd bangsa melayu.


5.PKR-akan memberi kebebesan kpd mubaliq2 kristian,buddha dan hindu utk berdakwah kpd org2 islam secara terbuka.


6.DAP-akan menarik semula secara berperingkat2 hak milik 'gran merah-hak milik kekal' yg dimiliki oleh org2 melayu.


7.DAP- kakitangan awam akan dikurangkan secara mendadak..(ini melibatkan ramai org melayu)


8. DAP-Pertahanan negara akan diubah dasar dan misinye secara beransur2..bagi membolehkan penyatuan petahanan sesuai dgn kehendak singapura.


9.DAP-bantuan persekolahan akan lebih tertumpu kpd SJKC/SJKT dlm usaha utk mengecilkan peranan SK diperingkat sekolah rendah dan menengah..


10..DAP-syarikat2 mega milik kerajaan terdahulu seperti PETRONAS,TNB,MAS FELDA,PLUS DLL akan diperbaharui semula organisasi yg ada mengkut kehendak dan dasar kerajaan yg baru..


11.DAP-pemerintahan dan pelembagaan negara akan mengikut acuan PAP sepenuhnye.


12.DAP-malaysia akan digelar negara republik dgn mengunakan bahasa inggeris sebagai bahasa rasmi negara.
Peranan PAS dan PKR hanya lah sebagai pelaksana misi(PENCACAI) yg telah ditetapkan oleh kerajaan DAP...


                                                         
SEMUA INI X MUSTAHIL AKAN BERLAKU KPD BANGSA DAN KETURUNAN KITA SUATU HARI NANTI...JIKA MASIH ADA LAGI BANGSA KITA YG X MAHU BERSYUKUR DENGAN NIKMAT YANG ALLAH BERIKAN SELAMA INI..


Apabila pemerintahan negara dikuasai DAP..parti2 seperti PAS dan PKR hanya berfungsi sebagai pak turut..dan hanye diberi peranan yg kecil dlm urusan pentakbiran negara..seperti urusan keagamaan dan pertanian.


Dlm PR .. DAP dilihat lebih menonjol.. dan lebih sistematik dgn matlamat diorg.. spt statement diatas mungkin ada kebenarannya jika dilihat apa yg PAP dah lakukan pd melayu2 singapura.. kerana PAP dan DAP dah mcm adikberadik... tak mustahil muslihat yg LKY lakukan di singapura dulu sedang dipraktikkan di malaysia... perpecahan org2 melayu adalah matlamat utama supaya mudah mengambil alih malaysia pd suatu hari nanti... xkira cepat atau lambat... lama2 org melayu akan kehilangan semuanyaa.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya