Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 4 November 2011

Anwar Kantoi Updated!!Pendedahan yang di bongkar dari Blog MIM.


  
 MEMALUKAN ! Anwar Ibrahim KANTOI ALL-TIME!


Rupa-rupanya Anwar Ibrahim meroyan apabila ramai yang mempersoalkan beliau yang sudah tua bangka tetapi tidak pernah menunaikan Haji lagi.

Di dalam twitter, beliau meroyan dan mengaku telah 2 kali tunaikan fardhu haji.

Lihat di bawah :-

BLOGGER_PHOTO_ID_5670619887235183074
Bloggers pro-pembangkang pula cuba mempertahankan pembohongan Anwar Ibrahim dengan merujuk kepada kenyataan Anwar Ibrahim di dalam blog beliau bertarikh 14 November 2007.

Anda baca betul-betul kenyataan Anwar Ibrahim itu, tiap-tiap satu perkataan.


BLOGGER_PHOTO_ID_5670614466140441170

Saya bercadang pada mulanya untuk terus ke Makkahtetapi diminta penganjur menghadiri majlis perasmian Persidangan Dunia mengenai Pos & Teknologi Maklumat oleh Putera Khalid bin Faisal, Gabenor Makkah. Saya diundang Menteri Komunikasi Arab Saudi untuk menyampaikanucapan dalam sesi pertama esok.


Labbaika Allahum malabbaik – Menuju Makkatul Mukarramah, mengumandangkan kebesaran tuhan.


Seluruh tumpuan kini hanya untuk menyempurnakan umrah, semoga mabrur dan sa’ie masykur.


Semalaman di Masjidil Haram, tawaf mengelilingi kaabah (Baitul ‘atiq), Sa’ie dan beri’tikaf – berdoa dan bermunajat - Anwar Ibrahim.
1. Jika kita rujuk kepada kenyataan di atas yang bertarikh 14 November 2007, Anwar Ibrahim sebenarnya tidak jadi untuk ke Mekah pada hari itu kerana 'terpaksa' menerima undangan untuk berucap pada esok harinya.

2. Dan sessinya adalah yang pertama bermaksud di sebelah pagi.

3. Anwar Ibrahim sengaja tidak mahu menyebut tempat persidangan tersebut yang bukan di Mekah. Tetapi beliau stresskan perkataan 'Gabenor Makkah'.

4. Jika anda membaca sekali imbas sambil lalu kenyataan di atas, kita akan tertipu dengan mempercayai artikel di atas menunjukkan Anwar Ibrahim sedang berada di Mekah menunaikan umrah!

5. Yang memalukan ialah Anwar Ibrahim menulis 'seluruh tumpuan kini hanya untuk menyempurnakan umrah' tetapi beliau sendiri tidak menumpukan jiwa dan raga beliau untuk menunaikan umrah!

6. Sebaliknya, beliau lebih berminat untuk menyampaikan ucapan dalam sessi pertama di dalam satu persidangan antarabangsa!

7. Dan yang kantoinya ialah, sungguh pelik jika Anwar Ibrahim tidak tahu menahu beliau telah dijemput untuk memberi ucapan di dalam satu persidangan antarabangsa! Takkan Anwar Ibrahim tangkap muat sahaja!

8. Makanya, kenapakah Anwar Ibrahim mengaku 'bercadang mahu terus ke Makkah' pada hal beliau sebenarnya telah dijemput ke tempat lain?


DOUBLE KANTOI ! BUKTI Yang Anwar Ibrahim Lupa Sembunyikan!


1. Artikel MiM sebelum ini menimbulkan persoalan 'kehadiran' Anwar Ibrahim di Mekah berdasarkan kepada entri di dalam blog beliau bertarikh 14 November 2007.

2. Ironinya, Jika kita teliti turutan entri-entri di dalam blog Anwar Ibrahim daripada tarikh 14 November 2007 hingga 16 November 2007, terdapat beberapa entri Anwar Ibrahim yang menafikan sendiri beliau menunaikan Haji ketika itu.

3. Anwar Ibrahim tidak jadi ke Mekah dalam entri beliau bertarikh 14 November 2007 kerana 'terpaksa' memberi ucapan di sesi pertama pada keesokan harinya.

4. Entri blog Anwar Ibrahim seterusnya bertarikh 16 November 2007 menunjukkan teks ucapan dan foto Anwar Ibrahim berada di Jakarta, Indonesia kerana menghadiri UN Forum "Towards Trasnparent And Accountabale Governance"!

5. Dan beliau berucap pada 15 November 2007 iaitu sehari selepas entri beliau yang di dakwa telah menunaikan haji oleh Anwar sendiri dan media alternatif pro-pembangkang!


6. Persoalan besarnya sekarang ialah jika Anwar Ibrahim berucap di persidangan antarabangsa di Arab Saudi seperti dinyatakan di dalam blog beliau,

a. Jika persidangan di Jakarta disertakan dengan foto dan teks ucapan, kenapakah foto dan ucapan 'persidangan antarabangsa' yang didakwa di Arab Saudi, tidak disertakan juga? Why ?

b. Bagaimanakah Anwar Ibrahim boleh berada di Jakarta di dalam kesingkatan masa?

7. Ok, Tentu ada pembaca atau pun pengkritik tetap blog ini berhujah tentang diskrepensi time zone di antara Arab Saudi dan Jakarta yang berbeza 4 jam.


8. Tetapi kita perlu ingat bahawa jarak di antara Arab Saudi dan Jakarta adalah lebih kurang 7,300 kilometer!


9. Dan tempoh penerbangannya mengambil masa hampir 9 jam !
10. So, diskrepensi waktu itu menimbulkan tandatanya tentang kesahihan cerita Anwar Ibrahim itu.

11. MiM juga persoalkan ialah bagaimanakah Anwar Ibrahim boleh mengaku telah menunaikan fardhu Haji sedangkan bukti di atas menunjukkan beliau tidak mengikuti segala hukumnya?

12. Dan seperti yang kita tahu, dari sudut hukum, Haji mempunyai wukuf di Arafah, bermalam di Muzdalifah dan Mina dan Melontar Jamrah. Apakah Anwar Ibrahim sudah nyanyok tidak dapat membezakan di antara Haji dengan umrah?

13. Yang memalukan ialah Anwar Ibrahim menulis 'seluruh tumpuan kini hanya untuk menyempurnakan umrah' tetapi beliau sendiri tidak menumpukan jiwa dan raga beliau untuk menunaikan umrah!

14. Alasan pertama ialah beliau 'terpaksa' menghadiri persidangan di Arab Saudi dan tahu-tahu sahaja sudah di Jakarta, Indonesia pula pada 15hb November 2007!

15. Maka, di manakah validity dakwaan bahawa Anwar Ibrahim pernah menunaikan haji?
TQ MiM

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya