PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 3 November 2011

LIM GUAN ENG BUNUH MELAYU PULAU PINANG  

Lim GEng rampas lagi tanah melayu Pulau Pinang. Pantang ada tanah melayu terdengar ditelinganya pasti akan masukl dalam senarai dirampas atas nama pembangunan sebagai alasan.

Kali ini 100 ekar ( 40 hektar) dirampas untuk dibina universiti.  Khabarnya Universiti Nanyang atas kehendak Lee Kuan Yew. Bekas PM Singapura itu baru balik melawat tanah itu.

Lim GEng telah mewartakan seluas 81 Hektar ( 203 ekar) tanah dikampung Pondok Upeh dan kampung Genting mengikut Akta seksyen 8 Akta pengambilan balik tanah 15 Ogos lalu.

100 orang tuan tanah dari kampung Genting Pulau Pinang telah memberontak dengan posternya yang tulis-

1. KAMI TAK RELA TANAH KAMI DIJADIKAN BISNES 
    KERAJAAN NEGERI.

2. JANGAN CUBA MEMPERBODOHKAN ORANG KAMPUNG-
    KAMI  BUKAN BODOH.

3.  PAKATAN RAKYAT TIDAK MEMBELA RAKYAT

4.  KAMI TAK MAHU PULAU PINANG MACAM SINGAPURA- 
     ADA FAHAM?

5.  MANA CAT GUAN ENG CAKAP TAK SERUPA BIKIN

6.  KAMI TAK RELA TANAH KAMI DIRAMPAS LANGKAH 
     MAYAT KAMI DULU.

KOMENTAR BINTANG TIGA

Apa yang menarik adalah poster nombor 6 diatas. 'LANGKAH MAYAT KAMI DULU'   kalau berani berjihad seperti itu selamatlah orang melayu
Dalam dunia ini jika ada seratus ribu orang satu pun sukar nak cari yang berani mati kerana mempertahankan tanah air. Bintang tiga angkat topi jika salah seorang dari penduduk kampung Genting sanggup mati mempertahankan tanah mereka. Mesti ada yang berkorban .

LIM GUAN ENG DENGAR SINI AKU MAHU CAKAP !.
Apa hal lu terlalu fikir macam kominis haah ?. Lu tadak ingat ini orang susah ada sikit tanah itu pulau atas lu mau sapu jugak. Kasi chance lah. Lu betul-betul babi lah Guan Eng. Lu sama lu punya bapak samalah.  Hei Guan Eng itu babi pun tau orang punya ubi lah. Guan Eng esuk lu mati lu masuk tanah jugalah. Apa lu ingat itu bangunan lu panggil simpan lu punyai mayat dalam ka? Kalu lu mahu orang hormat sama lu kasi hormat sikitlah sama orang lain. Kalu susah punya orang tarak hormat lu betul-betul binatang lah. PERGHHHH

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya