Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 22 November 2011

Setiausaha Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan termalu sendiri

                                      

  Apabila sesuatu itu dibuat dengan nawaitu politik itulah jadinya dan itulah yang berlaku kepada pas dari dulu, kini dan selamanya. Mereka memilih duniawi dan membelakangkan ukhrawi. Jalan mereka sentiasa bengkang bengkok tak pernah lurus.


*** arwah atok pesan..kalu yg pesen ada hitam kat dahi tu kena hati2..yg repair janggut lagi kena hati2..tang dia mamak tu tak pela hahaa

***bekas cashier kedai makan mamak mana nih hahahahaah giloOO !! kononnya nak tunjuk dia tu boleh tibai sapa saja hahahaha

seingat aku anjing2 dap marah benar dgn mamak yg kononnya membanjiri UMNO hahahah rupanya mamak dalam pas sesat celako hahaha..

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya