PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 29 December 2011

DAP semakin kuat di Penang bila 2 komponen MCA & Gerakan tumbang

DAP dilihat dari sehari kehari semakin kuat menerajui Pulau Pinang, seperti yang kita semua tahu, DAP, MCA & Gerakan adalah parti kaum cina dimana MCA & Gerakan  adalah dibawah Barisan Nasional. Kini  ahli-ahli MCA dan gerakan mulai keluar parti untuk menjatuhkan BN.


Sumber-sumber mengesahkan pendapat bahawa, "memang tiada harapan untuk BN ambilalih PP dari DAP".

Jikalau 2 cawangan ditutup melibatkan 439 ahli, maka akan berlaku kesan domino dan saikologi yang berterusan. Harapan cukup tipis bagi BN menakluk PP semula. BN sukar merampas kembali kerusi dari DAP jika 2 induk dibawahnya iaitu MCA & Gerakan yg mewakili kaum cina kini semakin tumbang..bnyk ahli2 nya kini keluar parti menyertai DAP.Kuasa melayu akan kuat sekiranya PAS bersatu bersama UMNO.

BN kuat dengan adanya cmpurtangan antara MCA & Gerakan, Cua Soi lek adalah mata2 DAP yang bakal menghancurkan MCA & sekaligus MCA bakal dibubarkan.

MCA & gerakan adalah parti 1 kaum yang sama, jadi tak hairanlah jika kaum ini begitu kuat jika dibandingkan Kuasa melayu antara PAS & UMNO.! PAS harus terima kerajaan perpaduan bersama UMNO untuk mengelakkan Melayu terus menerus hilang kuasa.

hakikat ini bakal menjadikan  Penang  seperti Singapura dalam tempoh jangkamasa yang akan datang.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya