PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 20 February 2012

Jawapan kenapa Anwar sengaja memecahkan cermin keretanya?? Umum juga mengakui bahawa Anwar kini terdesak atas ucapannya yang menyokong keselamatan Israel.Lebih terdesak lagi apabila rakan seperjuangannya PAS iaitu Nik Aziz yang mendesak Anwar menarik balik ucapannya atau menyaman Wall Street Journal.Baca Disini


                                             

“Saya selaku Mursyidul Am PAS dengan dipersetujui oleh seluruh ahli Majlis Syura Ulama PAS, menggesa Datuk Seri Anwar menarik balik kenyataannya seperti dilaporkan di WSJ.
“Sekiranya kenyataan itu dilaporkan secara salah atau membawa maksud yang berbeza, maka saya dan seluruh ahli Majlis Syura Ulama menasihatkan Datuk Seri Anwar untuk mengambil tindakan undang-undang dengan menyaman WSJ bagi membersihkan nama beliau,” kata Nik Aziz dalam sidang media selepas majlis makan malam bersama Ahli Majlis Fatwa Kebangsaan di Hotel GRV semalam.

Setelah Anwar dikritik hebat, kini lakonannya kembali berulang, lakonan cermin keretanya dipecahkan.

Baca semula disini


Kereta Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dilaporkan kemek dan rosak akibat terkenan balingan batu dan didakwa ditendang sekumpulan lelaki yang didakwa sebagai penyokong Umno semasa ceramahnya di kawasan Parlimen Sembrong, Johor malam semalam.


                                 NONE    


Memang tak masuk akal. antara yang gua fikir tentang ini:


  1. Cuba korang tengok,  berapa banyk punya dia berceramah, kenapa baru sekarang cermin keretanya   dipecahkan?? kenapa tak pernah terjadi insiden ini sebelum ini?
  2. Takkanlah xada penyokong die dekat kawasan  paking kereta tue?
  3. Mustahil orang UMNO boleh pecahkan cermin kereta die sedangkan sikit punya ramai orang2 dia time tue. jangankan kata nak angkat kayu, nak masuk pun belum tentu boleh.
Hal-hal ini yang menyakinkan gua bahawa Anwar Ibrahim memang seorang yang kuat pembohong


Bukti yang paling jelas. lihat di video ni


                                  

Sebenarnya berlambak lagi pembohongan Anwar jika nak disenaraikan, tapi gua malas sebabnya penyokongnya masih tak reti menggunakan akal untuk berfikir.

Bila dah Fedup, mulalah gua nak maki hamun dieorang tue.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya