PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 21 February 2012

Nama Anwar dikaitkan oleh akhbar luar sebagai salah seorang yang terlibat dalam gerakan menggulingkan kerajaan?? Cubaan negara asing dan / atau campur tangan dalam pilihan raya adalah tindakan perang; satu tindakan perang kerajaan Amerika Syarikat melalui pelbagai Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) yang telah melakukannya dalam dan di luar negara selama beberapa dekad di seluruh dunia.

 "Institut Republikan dan Demokratik melalui penggabungan dengan Parti Republikan dan Demokratik. Mereka telah  dibiayai melalui Endowmen Kebangsaan bagi mengadakan Demokrasi, yang ditubuhkan pada tahun 1983 untuk menyalurkan geran dan menggalakkan demokrasi di negara-negara membangun. National Endowment menerima kira-kira AS $ 100 juta setiap tahun dari Kongres. Freedom House juga mendapat sebahagian besar wang daripada kerajaan Amerika, terutamanya daripada Jabatan Negara. "

NGO ini sedang mewujudkan jurang sosial di Thailand untuk melumpuhkan sebuah institusi politik bebas yang berusia 800 tahun yang selama ini dipertahankan dari pencerobohan Barat. Terdapat juga bukti yang didokumenkan NGO ini yang cuba menghuru-harakan kerajaan Malaysia serta  memasang semula kehendak IMF , agar  Datuk Seri Anwar Ibrahim kembali berkuasa..

                                                

 Ini juga telah berlaku di Malaysia, di mana kerajaan yang memerintah semasa menghadapi perhimpunan "Pilihanraya Bersih dan Adil" iaitu sebuah gerakan konspirasi bagi kepentingan asing korporat-
pembiayaan "BERSIH" yang bertujuan menghidupkan  ketidakstabilan negara ,rejim ini diketuai oleh Anwar  Ibrahim.

Baca seterusnya disiniAkhbar luar yang mendedahkan nama Anwar Ibrahim terlibat dalam salah satu gerakan ini."Gerakan Menggulingkan Kerajaan"

Nama-nama NGO yang berpusat di Amerika Syarikat seperti the International Republican Institute, the National Democratic Institute and Freedom House bernaung di bawah nama Hak Asasi Manusia terlibat di dalam 'Arab Spring' yang menghancurkan kestabilan politik negara-negara Arab tetapi amat diagung-agungkan oleh Anwar Ibrahim.

                                                    
Anwar bersama Paul Wolfwoitz(bekas menteri Pertahanan Amerika)

Beliau begitu mengharapkan 'Arab Sring' terjadi di Malaysia tetapi malangnya usaha beliau tidak diendahkan oleh majoriti rakyat Malaysia yang masih berpegang kepada demokrasi dan undi semasa pilihanraya.Terdapat bukti bahawa NGO luar negeri ini cuba memperodak-perandakan kerajaan Malaysia yang memenangi pilihanraya-12 dan melantik Anwar Ibrahim.Yang lebih mengejutkan ialah Anwar Ibrahim dilabel sebagai 'minion' IMF.

Laman web rasmi NED menyenaraikan nombor mengejutkan NGO meddlesome menjalankan aktiviti-aktiviti di seluruh Persekutuan Rusia. Golos  salah satu daripada banyak NGO yang dibiayai oleh kerajaan Amerika, Amerika diselia oleh Kedutaan Amerika Syarikat di Rusia, dan digunakan untuk masuk campur hal ehwal dalaman negara mereka yang berdaulat.


No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya