PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 28 February 2012

Sikap Anwar yang disukai Amerika & Yahudi    

    Amat jelas segala tindak tanduk Anwar selama ini saperti pengganas Israel. Cuba perhatikan:


1. Di setiap kesnya di mahkamah mesti Kerajaan Malaysia terlibat sebagai yang jahat dan mahu menghancurkan dia, walau pun itu kes peribadi
2. Di setiap kes mahkamah dia menuduh hakim berat sebelah.
3. Apabila dia menang dia berkata itu desakan negara-negara luar keatas kerajaan Malaysia untuk membebaskan dia. Ini kerana dia adalah saorang yang sangat hebat, special dan sangat penting kepada dunia, dan kerajaan Malaysia adalah kejam.
4. Dia berlagak saolah-olah kebal, tidak takut kepada sesiapa pun, umpama ada orang sangat kuat dibelakangnya. Ini betul-betul saperti Israel, yang menganggapkan mereka kebal dan special.
5. Tindak tanduknya memberi gambaran wang dalam simpananya tidak tergugat. Kita tahu dia kaya.
6. Dia memberi gambaran bahawa Kerajaan Malaysia dan UMNO khususnya adalah JAHAT, dan Anwar Ibrahim adalah BAIK tetapi di inayakan. Ini saperti tindak tanduk Israel, bahawa orang Palestin jahat, dan orang Yahudi baik.
7. Strateginya ialah mendapatkan sokongan kumpulan orang-orang yang berpengaruh: golongan ulama (yang ramai anti UMNO, pro PAS, golongan akademik, golongan pelajar (yang ramai anti-establishment), mereka dalam parti UMNO dan lain-lain komponen parti pemerintah yang tidak dapat ganjaran saperti yang diharapkan), golongan wanita yang gilakan orang saperti karektor Anwar Ibrahim. Bacalah buku Hitler, itu style orang Yahudi di Vienna awal 30han dulu, iaitu memberi fokus kepada golongan orang yang berpengaruh. Hitler tidak membenci orang Yahudi pada mulanya, tetapi hanya satelah dia melihat sendiri bagaimana orang Yahudi dulu kontrol habis satu negara German.
8. Anwar menggunakan segala kelemahan yang ada pada PAS (pengikut yang fanatik, ikut saja apa kata Nik Aziz), pendedahan antarabangsa yang kurang dikalangan PAS, DAP dan UMNO), dan sifat tidak percaya antara PAS dan DAP, oleh itu PKR ada peranan utama.
9. Dia tahu orang Permatang Pauh akan tetap dan terus mengundikan dia, tak kira apa, dia menyokong Israel ke, menjadi barua Yahudi ke, kebas wang Amerika ke, kebas jantan betina mana ke, mahu menghancurkan Melayu ke. Dia tahu di kawasan itu dia akan menang sehingga akhir zaman.
10. Segala psikologi yang digunakannya semua ada dalam buku psikologi. Malangnya pemimpin UMNO banyak yang bahlol. Bercakap tak pandai, berbahas pun tak tahu, hanya yang mereka tahu nak mengkayakan diri. Sifat sombong, bongkak masih kekal, seolah-olah menjadi budaya. Kehulu kehilir main golf, bukan nak menolong orang kampung. Kita berkata sepatah, dia berhujah sebatu, seolah-olah dia lebih pandai. Baru jadi ketua cawangan sudah mula berlagak. Sebutkan satu pemimpin UMNO yang mahu bertukar pendapat dan berdailog dengan baik, atau mahu mengaku kelemahannya.
Jika pembangkang mendapat sokongan, bukan kerana mereka lebih hebat, tetapi kerana UMNO dan BN yang masih tak ubah perangai. Masing-masing sombong, berlagak seolah-olah anak raja zaman kuno. Itu Anwar guna sepenuhnya. Dia tahu eksploit kelemahan orang lain. Dia menyemarakkan perasaan benci, supaya apabila mendengar dia berucap kita terus sakit hati dan benci kepada UMNO.
Bagi saya, UMNO perlu ubahkan perangai. 

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya