PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 29 March 2012

Kenapa Syiah sesat?
HADITH MELARANG MENYANJUNG AHLI FASIQ, 

Rasulullah saw bersabda, 

"APABILA SEORANG FASIQ ITU DIPUJI, ALLAH SWT AKAN MURKA (KEPADANYA) DAN ARASYNYA AKAN BERGEGAR.." 

(Shuabul Iman, Baihaqi, 4:230, al-Firdaus, Dailami, 1: 336) 

DALIL KEMURTADAN DAN KEFASIQAN KHOMEINI LAKNATULLAH, 

1. Khomeini mengkafirkan Abu Bakar ra dan Umar ra, 

 

"Kedua-duanya Abu Bakar dan Umar radhiyAllahu'anhuma, di dalam ketamakan mereka untuk memerintah, mengubah syar'iat Agama Nabi dan membentuk kelompok mereka sendiri tidak dapat melarikan diri mereka daripada asas-asas Quran. Mereka berdua memastikan matlamat mereka tercapai walau dengan apa cara sekalipun." 

(Kashful Asraar: 114) 

 

"Mereka berdua tidak mengikuti Qur'an dan Islam melainkan semata-mata untuk memperolehi dunia dan kekuasaan. Mereka menjadikan Quran sebagai kenderaan untuk agenda buruk mereka." 

(Kashful Asraar: 114) 

2. Khomeini melabel aqidah orang Sunni sebagai batil dan wajib menentangnya 

 

3. Khomeini menindas, membunuh dan mengusir rakyat Iran Ahlus Sunnah wal Jama'ah selepas Revolusi Iran. 

Kezaliman Khomeini terhadap Sunni Iran 

4. Rasulullah saw memberi amaran akan kemunculan Dajjal di Isfahan, Iran dan pengikutnya memakai jubah yang biasa dipakai oleh ulama-ulama Syiah, 

Rasulullah SAW bersabda : 

"Dajjal akan diikuti oleh 70,000 yahudi dari kota Isfahan (Nan), mereka memakai Al-Tayalisah". [Shahih Muslim:2944]. 

Al-Tayalisah ialah jubah yg dipakai oleh ulamak syiah laknatullah tu dimana jubah yg tidak berbutang dihadapan dan dibiarkan terbuka. 

5. Imam yang ke-12 yang dinantikan oleh Syiah adalah sebenarnya Dajjal, 

Imam ke12 yang ditunggu Syiah adalah Dajjal. 
 

1 comment:

Anonymous said...

Syiah juga menyatakan bahawa Malaikat Jibril telah membuat kesilapan apabila menurunkan wahyu kepada Nabi Muhammad SAW. yang sepatutnya diturunkan kepada Saidina Ali RA. Nauzubillahi min zalik!

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya