PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 9 March 2012

Nik Aziz anggap Tun M iktiraf negara Israel?

Nik Aziz kini mengecam kembali surat Tun Mahathir yang disifatkannya mengiktiraf negara Israel, soalan gua kat sini.. apakah Nik Aziz nie seorang yang buta sehingga tak tahu menilai karangan disebalik surat yang didedahkann kepada umum yang lalu??

Didalam portal facebooknya, Nik Aziz mengecam tindakan Tun Mahathir itu yang disifatkannya sebagai mengiktiraf negara Israel.

Lihat gambar dibawah sebagai bukti:
Boleh baca semula kandungan surat Tun M disini: Surat Tun Mahathir yang mengkritik Israel

Jika kita teliti akan keseluruhan  surat Tun M, beliau tidak sedikit pon mengiktiraf negara Israel.tetapi kenapakah Nik Aziz kini menggangap Tun mengiktiraf negara itu?

Kini nampak sangat Nik Aziz telah memihak kepada Anwar Ibrahim dalam memberi sokongannya terhadap Israel. Lebih parah lagi tulisan Anwar dalam WSJ secara jelas tertera "I support Security Israel".


Saranan gua kat Nik Aziz, Lu dah tak layak nak memimpin Kelantan memandangkan umo lu yang semakin hari semakin berusia.Boleh diibaratkan, "Rumah kata pergi, Kubur kata Mari"No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya