PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 29 March 2012

Simbol logo PAP sama dengan simbol Yahudi?


Benarkah   simbol   petir pada logo parti PAP  adalah sama dengan  salah satu  simbol Yahudi  Petir /Flash yang memuja Dewa Thor .

Masyarakat zaman awal memang taksub terhadap keadaan sekeliling dan ketika itu mitos berkaitan petir ialah masyarakat Greek dengan Zeus dan masyarakat Norse dengan Dewa Thor . Menurut fahaman masyarakat Norse , Dewa Thor akan menggunakan tukul saktinya untuk berlawan dengan musuh . Apabila tukul itu dipukul pada musuh , maka cahaya petir akan terpancar menandakan kehebatan kuasanya .Ironinya , pengaruh simbol tukul Yahudi  ini juga banyak mempegaruhi hingga ke Russia ( Soviet Union )  ketika Perang Dingin di mana logo tukul digunakan .Apakah logo petir  parti  yang menjadi idola DAP ini begitu taksub kepada mitos-mitos lama iaitu Dewa Thor ?  Atau pun parti PAP ini taksub kepada pengaruh komunis Soviet Union ketika itu ?

Persoalan ini  terjawab jika kita merujuk kepada wikipedia PAP di bawah ini ..

Initially adopting a traditionalist Leninist party organization together with a vanguard cadre from its labour-leaning faction in 1958, the PAP Executive later expelled the leftist faction, bringing the ideological basis of the party into the centre, and later in the 1960s, moving further to the right. 


In the beginning, there were about 500 so-called "temporary cadre" appointed[7] but the current number of cadres is unknown and the register of cadres is kept confidential .KLIK DI SINI


Maka terbukti la penubuhan PAP ketika itu diresapi pengaruh komunisme dan beridolakan Bapak Revolusi diktator  Russia ,  Lenin ( dipercayai seorang Yahudi )   )  .  Jadi , tak mustahil simbol petir  Yahudi  diambil untuk dijadikan logo PAP kerana ia mempunyai   kaitan dengan komunisme diasaskan Karl Marx ( Yahudi ) .

apa simbol yang  di buat Lenin ini ?? 

Patut la  DAP di Malaysia nak sangat Chin Peng balik Malaysia dan Parti Komunis Malaya dianggap pejuang kemerdekaan oleh Mat Sabu ...


Rujukan 


Rahsia Simbol Yahudi ( m.s 133 )
 

sumber

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya