PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Saturday, 17 March 2012

Strategi DAP mahu berkuasa.                                                              
 1) Pakatan Rakyat meraih undi 2 kali ganda iaitu mengandakan kerusi daripada 6 menjadi 12, tetapi yang menang ialah parti DAP iaitu dikawasan-kawasan majority Cina dan Non-Malay.


2) DAP memainkan isu perkauman dan juga isu² perkauman.

3) DAP telah memecah-belahkan dengan mengecam hak keistimewaan bumiputera terutama sekali orang melayu.

4) DAP juga memainkan isu agama seperti AL-Kitab dan khalimah ALLAH.

5) DAP telah berjaya membuatkan para non-muslim untuk meluahkan isi hati mereka melalui komen² di laman web pembangkang.

6) Daripada situ kita boleh melihat betapa bencinya orang Cina ini terhadap orang melayu.

7) DAP telah berjaya memberi keyakinan bahawasanya masa sudah cukup diberi untuk melayu perintah Malaysia..dan masa mereka telah tiba untuk memerintah Malaysia..

8) DAP telah berjaya menanamkan sifat dengki khianat terhadap orang² melayu dan menafikan hak orang² melayu serta mempersoalkan kedudukan orang melayu.

9) Antara contohnya: Mereka mempersoalkan kenapa melayu saja yang diberi perhatian, mengapa tidak masyarakat bumiputera non-muslim?

10) Contoh: Mengapa khalimah Allah boleh digunakan puak² kristus di negara² Arab tetapi tidak dibenarkan di Malaysia?

11) Contoh: Mengapa agama² lain tidak penting seperti agama Islam sedangkan dalam konstitusi telah menyatakan bahawa setiap agama boleh dianuti secara bebas.

12) Kenapa Petronas ramai melayu? Kenapa Petronas tidak memberi business atau kontrak kepada orang bukan melayu?

13) Kenapa ada ASB? Kenapa ASB diberi perhatian penuh dengan dividen pulangan tinggi? ASB harus dan wajib dibuka untuk semua.

14) Kenapa orang melayu ada University mereka UiTM? Kenapa UiTM tu untuk melayu sahaja? Mengapa UiTM tidak dibuka untuk semua dan kalau boleh mengapa mesti ada UiTM? Sedangkan di era zaman sekarang UiTM harus dibubarkan sama sekali serta tutup sahaja university berkenaan.

15) Kenapa mesti ada melayu didalam Malaysia? Sedangkan Melayu itu tidak pernah wujud. Henti²kan lah kefahaman melayu ini. Melayu sememangnya tidak pernah sama sekali wujud. Jawa, Bugis, Batak, Aceh, atau orang Asli sahaja yang patut diketengahkan. Baca bibirku “MELAYU TIDAK WUJUD”

16) Melayu terima Islam bulat² tanpa soal-selidik, dan Islam merupakan agama baru di Malaysia. Hanya bertapak 500 tahun, sedangkan Kristian dan juga agama hindu sudah lama di Malaysia. Orang Melayu harus diberi peluang untuk memilih dan bukan terima bulat²

Itu adalah sebahagian luahan pandangan non-muslim terhdapa masyarakt melayu Malaysia..memang DAP tak cakap secara terang..tetapi mereka lah yang mendorong masyarakat Non-Muslim untuk mengeluarkan pandangan sedemikian rupa..

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya