PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 20 April 2012

Agenda Licik DAP terhadap Melayu di Pulau Pinang!!
Kenapa Masjid Di Medina Diperbuat Dari Pelepah & Pohon Thamar Sedangkan Kaabah Di Perbuat Dari Batu?


Kerana Kekuatan Ekonomi Nabi Muhammad Di Medina TERHAD Pada Ketika Itu. 
Islam Kemudiannya Gagah Perkasa Dalam Segala Segi Termasuk EKONOMI Kerana BERSATU!
Perlu Di Sedarkan Bahawa Semua Teknologi & Financing of Kemudahan Asas Untuk
1. Air
2. Letrik
3. Rumah
4. Makanan
5. Pakaian


Semua Keperluan Strategik Di Atas Tidak Berada Di Dalam Penguasaan Umat Melayu Islam.
Perjuangan Ini Adalah Satu Tuntuan Penting Dari Berdebat Kepartian Yg Tiada Penghujungnya.


Lihat Bagaimana Strategy DAP Untuk Menghapuskan Jumlah Penduduk Melayu Islam Di Penang. 


Sungguh Licik DAP Dalam Menjalankan Agenda Mereka Terhadap Orang Melayu Islam Di Penang.


1) Berdasarkan Lapuran Tahunan PDC 2007 (Semasa BN) Sebanyak 22 618 Unit Rumah Yang Mana Kebanyakannya Rumah Rakyat Telah Di bina Oleh PDC..http://www.pdc.gov.my/imag
es/pdc_pictures/annualrepo
rt/annualreport2007.pdf
es/pdc_pictures/annualrepo
rt/annualreport2007.pdf .. Pg 18


2 ) Manakala Semasa DAP Memerintah, Laporan Tahunan PDC 2009 Pula Menunjukan Sejumlah RM 137.5 Juta Telah Hilang Daripada Account PDC, Manakala Tanggungan Semasa Bertambah Ke RM 129 Juta? 


Kemana Duit Lesap? 
Hutang Bertambah, Tiang Rumah Sebatang Pun Tak Tterpacak!


http://www.pdc.gov.my/imag
es/pdc_pictures/annualrepo
rt/annualreport2009.pdf
 ...Pg 56


Apa yang paling bestnya., kedua2 link maklumat ini telah dipadam oleh DAP Komunis untuk menghilangkan bukti!


Manakala Semua Kampung-Kampung Tradisional Melayu Habis Di kelilingi Dengan Kondo Mewah, Dan Orang-Orang Melayu Islam Yang Tiada Memeliki Tanah & Tidak Mempunyai Kekuatan Ekonomi TERPAKSA Berpindah Lari Ke Tanah Besar (Semenanjung Tanah Melayu).
Apa Adat Melayu Di Kampung Yang Masih Tinggal? 
Pastinya Terhimpit & Tertekan Manakala Tanah Yang Disediakan Untuk Rumah Kos Rendah Cuma Tinggal Sedikit Berbanding Demografi Kaum Lain.

Akhirnya Orang Melayu Akan Terpinggir Seperti Melayu Singapura & Cuba Mengekalkan Budaya Melayu Islam Di Dalam Flat Yang Mereka Mampu Sewa!

SOALANNYA SEKARANG:

Sila Ambil Maklum Bahwa Crony DAP Yang Di Beri Kuasa Telah Misled Segala Informasi Dalam Laporan Tahunan Mereka Seolah-Olah Mendapat Izin (Green Light) Daripada Pejabat Auditor General?

Kita Harus Sedar Bahawa Pejabat Auditor General Hanya Melakukan Operational Audit.

Segala Wang Keluar Masuk Adalah Dibawah Kuasa Hak Lembaga Pengarah Yang Di Ketuai Oleh Ketua Menteri Pulau Pinang Selaku PENGERUSI Penang Development Corporation. Dan Perlu Di Ingatkan Bahawa Ahli Lembaga Pengarah Adalah Golongan Terdiri Dari Pemimpin Dari Pakatan Rakyat. Ia Termasuk Melayu Dalam PAS & Juga Ahli PKR.

Lazimnya Jika BoD PDC Memberi Clearance Maka Pejabat AG Tidak Akan Menimbulkan Banyak Soal. Pegawau Dari AG Hanya Audit Supaya Wang Yang Dikeluarkan Mengikut Prosedur. Selalunya Badan Corporate Mempunyai Audit Committee nya Sendiri ( Selalunya Dilantik Oleh BoD)....So Macam Lutut Tanya Buku Lali..Jawabnya PASTI Cnsistent Punya...Marik Kita Check Balik The Latest Housing Development Di Kawasan Tg Tokong, Feringghi & Tanjung Bunga....SEMUANYA High End For Exclusive Market.!! Memang PASTI Orang Melayu Tak Mampu Untuk Beli. 
Ini Tidak Berlaku Di Kawasan Bayan Baru, Seberang Jaya & Batu Kawan....Kebanyakannya Flat Yangg PDC Bina Untuk Rakyat Biasa ( Orang Melayu ADALAH Rakyat Biasa Di Penang)


Maka Retorik SELCAT Atau CAT Di Penang Adalah DUSTA. 
CAT Mereka Tidak Bertindak Atas Dasar Laungan Mereka Yang Konononya Transparent!!


Jelas Ada SALAH LAKU & BAD GOVERNANCE YANG BERLELUASA DI PENANG!!
Orang Cina Dari MCA & GERAKAN Tidak Bersuara Kerana Kepentingan Cina Adalah Kepentingan Mereka. 
Jadi Orang Melayu Islam Di Penang, Sendiri Mau Ingat Lepas Ni..Pikiaaq Betoi-Betoi Nooo


Adalah Satu Harapan Yang GILA Untuk Meramaikan Lagi Penduduk Melayu Islam Di Penang Sebelum Pilihanraya 
Mana Ada Kerajaan Yang Boleh Siapkan 22 000 Unit Rumah Rakyat Dalam Masa 2 Tahun.....Tu Pun Tak Sedag Lagi?


Bak Kata Orang Penang Di Melaka "Orang Melaka bole Jadi Boss Kat Penang...Haru Betoii Hangpa Sema Ni...


Kenapa Pula Bila DAP Gagal Untuk Bina Rumah Murah Maka UMNO Disalahkan? 


Analogi Soalan Ini Sama Nanti Bilamana Ditakdirkan Allah SWT Jika DAP Memerintah MALAYSIA (Nauzubillah)
. Maka Kegagalan Dalam Pentdabiran Mereka Akan Disalahkan Kepada UMNO. Kalau Begitu Teruk Tadbir Urus DAP Di Negeri Yang Diperintah (Selangor & Penang) Mana Mungkin Boleh Perintah Negara?


PAS Telah Terbukti TIDAK Menjaga Kepentingan Melayu Islam Di Penang, Selangor, Kedah & Kelantan Apabila Berada Di Bawah Telunjuk Pakatan Rakyat Yang DAP Sebagai Dominan Utama & PKR Sebagai Jambatan DAP Memperkosa Segala Prinisip Islam & Melayu Dalam PAS!


Orang Melayu Islam Kena FIKIR Bagaimana Nak Buat Rumah Di Penang Sebab DAP Tak Buat 1 Biji Pun? Tak Cukup 40 Rumah Di Penang, Maka Tak Perlu Masjid. Tiada Cukup Rumah Tiada Masjid : Tiada Masjid BERKUBUR Islam Di Penang: PANDAI STRATEGY DAP : Adakah BODOH Kita Orang MELAYU ISLAM Jikalau Tak Buat & Fikir Sesuatu Yang Strategic?
SPNB Juga Berkata Buat Rumah Ini Tak Untung : So REVAMP Sahaja SPNB Kalau Asyik Fikir Untung. Kalau 
Nak Untung Buka Syarikat Sendiri Wahai SPNB..Ini Pelan Negara Bukan Pelan Otak Sendiri.


But Nobody Knows How Much Orang Di SPNB Buat Untung Out Of The Contract Especially Kalau Sub-Contractors & Suppliers Are Towkeys DAP. Kita Selalu BLOCK Melayu PAS Tapi Kita OK Dengan Cina, Ingatkan MCA @ GERAKAN. Rupa-Rupanya DAP!!


Sekarang Ini Bhg Perumahan Swasta Dari Jab Perumahan Negara of KPKT - Di Ketuai Oleh Bangsa Cina LEBIH AKTIF Dari SPNB. Tanya Balik Berapa Banyak Rumah SPNB Buat Tahun Ini & Berapa Hutang SPNB Belum Bayar Kepada Kontraktor Bumi? Yang PASTI Beribu Rumah SPNB Buat Di Sabah Dengan Bumiputera Sabah Yang Sebenarnya CIna. Itu Yang SPNB Kata Untung & Bijak.


Kontraktor Melayu Di Himpit Oleh Orang-Orang GLC Melayu Secara Sistematik. Akhirnya Mereka Akan Buat UNDI PROTES! PRU 12 Telah Terbukti
Kaji Semula Keperluan Memahami KONSEP EKONOMI DALAM RUKUN ISLAM!!


http://echelon-vedasara.blogspot.com/2011/04/konsep-ekonomi-dlam-rukun-islam.html


Dalam Menunaikan Solat Selepas Mengucap & Beriman. Maka Adab Solat Kena Ada. Menutup Aurat Memerlukan Pakaian, Maka Fardhu Ain Untuk Menutup Aurat & Fardhu Kifayah Untuk Umat Islam Mengeluarkan Pakaian, Kain DSB. Membekalkan Air Bersih Untuk Berwudhu Memerlukan Teknologi Serta Menjaga Kitaran Air Bersih & Dunia Agar Bersih. Maka Untuk Menjalankan Solat Secara Berjemaah Di Masjid. Eco-System Pembinaan/Construction MESTI Di Kuasai Oleh Orang Islam.


Hendak Berjemaah MESTI Ada Perkampungan (Settlement) Islam. Kena Ada Rumah!! Dan Orang Kafir Telah BERJAYA Meruntuhkan Eco-System Dalam Rukun Islam Dengan Menghapuskan RUMAH Di PENANG!!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya