PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 9 April 2012

Kenapa PAP benci pada Tentera Malaysia?




"Malaysia has quietly shown Singapore over how weak it security is. Malaysia has slapped the Singapore armed forces in ways that caused it to come unstuck. The most dramatic was when Malaysia's Commandos invaded Singapore high security air missiles base in Bukit Batok overlooking the Straits of Johore and pasted Malaysian stamps on the missiles and replaced the Singapore flag on the Commanding officer's table with the Malaysian flag. Several Singapire officers resigned oe were reassigned or demoted. The major who carried it out, who is known by his nickname, Sam , is still around and in the business"

                                                      
Angkatan Tentera Malaysia mempamerkan kekuatan secara senyap apabila berjaya menceroboh Pengkalan Udara Singapura di Bukit Batok dengan menampal Stamp Malaysia pada misil dan menukarkan bendera Singapura kepada bendera Malaysia di atas meja Pegawai Memerintah Pasukan itu di Singapura.

Bangga aku mendengar apabila Singapura diceroboh oleh Pasukan Komando Malaysia yyang memang sentiasa melakukan operasi Hitam untuk memperkukuhkan ketahanan NasionalNational Resilent Negara. Jikalau kita merujuk di atas laporan-laporan ketenteraan dan propaganda-propaganda yang selalu dimainkan oleh Negara SINGAPURA itu yang sentiasa mendabik dada bahawa merekalah jaguh ketenteraan di Nusantara, jangan mereka lupa bahawa Angkatan Tentera Malaysia lah MERUPAKAN pasukan pertama berjaya memusnahkan ANCAMAN KOMUNIS di dunia pada era pasca penjajah.

Tiada negara di dunia yang mampu declare bahawa mereka berjaya menghapuskan KOMUNIS kecuali PASUKAN MALAYSIA. Ia belum lagi merujuk kepada misi-misi pengaman yang disertai oleh Malaysia. Pasukan Tentera Malaysia sememangnya sentiasa digeruni dan disegani KAWAN dan LAWAN. Keberanian pasukan tentera Malaysia tidak dapat dinafikan di dalam misi menyelamat Pasukan RANGER Amerika Syarikat di Mogadishu.
Peristiwa yang meragut nyawa seorang Pasukan Tentera Malaysia dan 9 mengalami cedera yang berlaku pada 3 Oktober 1993 itu mendapat perhatian dunia apanila mereka berani bergerak ke kawasan COMBAT ZONE  dan berjaya menyelamatkan Pasukan Renjer Amerika Syarikat. Sebuah majalah di Amerika Syarikat melabelkan pasukan tentera MALAYSIA sebagai "GUN SHY", mengiktiraf Pengorbanan dan keberanian Pasukan Tentera Malaysia.

Adalah salah anggapan apabila Singapura Menganggap Pasukan Tentera Malaysia disamakan dengan Pasukan Tentera di Negara Timur Tengah yang tidak pernah atau jarang sama sekali untuk melakukan Operasi Latihan kecuali Negara IRAN. Malaysia sememangnya mempunyai kekuatan dan sejarah yang sangat cemerlang di dalam peperangan . Latihan Ketenteraan adalah amat kerap dilakukan oleh Pasukan Ketenteraan Malaysia dengan menggabungkan DARAT, LAUT DAN UDARA. Sesungguhnya, askar darat kita pernah melakukan terjunan daripada Kapal Terbang / jet Pasukan Tentera Udara dan Pasukan Elit Komando Tentera Darat bersama-sama menyelam dan menggunakan Bot-bot dan kapal laut Angkatan Laut Malaysia.

Baca seterusnya di sini : http://myhomesoil.blogspot.com/2012/03/angkatan-tentera-malaysia-sesuatu-yang.html

MyMassa bangga dengan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang terbukti berjaya mempertahankan kedaulatan dan keselamatan negara dari ancaman luar.

Yang peliknya, pembangkang seolah-olah tidak berbangga malah memperlekehkan jasa dan pengorbanan Angkatan Tentera Malaysia.

Pembangkang tidak melihat  ATM sebagai satu badan agung tetapi melihat ATM sebagai lubuk modal politik mereka.

Selain daripada DAP yang daripada dulu tidak hormat kepada ATM (contohnya dengan mahu membawa pulang Chin Peng), PAS juga cuba mempolitikkan ATM dengan menubuhkan Kor Bekas Angkatan Tentera (KOBAT), iaitu dengan merekrut tentera yang tidak menghabiskan perkhidmatan wajib mereka kerana jika pencen awal, lebih besar ganjaran yang mereka dapat. Bila golongan pencen awal ini telah menghabiskan ganjaran tersebut, maka mereka menyalahkan Kerajaan kononnya tidak prihatin nasib mereka. Siapa suruh tak nak habiskan perkhidmatan dan mendapat pencen. Bila orang lain dapat pencen, mereka tak dapat, jalan pintas untuk salahkan Kerajaan adalah dengan menyertai pembangkang.

Bila dah sertai pembangkang, macam-macam tuduhan yang puak-puak pencen awal ini buat kepada Kerajaan dan MINDEF. MyMassa tengok sanak saudara dan kenalan MyMassa yang bekas anggota tentera yang ada pencen, tak pernah menyalahkan Kerajaan dan MINDEF. Malah mereka berterima kasih dan bersyukur kerana Kerajaan Malaysia sentiasa menghargai jasa mereka.

Anwar: Benarkan Chin Peng pulang

Atas dasar perikemanusiaan, bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM), Chin Peng, patut dibenarkan pulang ke Malaysia, kata Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Dia (Chin Peng) umur pun dah tua. Dia nak balik
 ke kampung halaman dia. Kita dah benarkan dulu," 

*Betul ke kalau Pakatan Pembangkang menang, Chin Peng akan dibawa pulang dan akan diberikan gelaran Tun? Kalau betul, memang celaka puak-puak yang bersekongkol dengan DAP.

sumber:My massa

3 comments:

Panglima Perang said...

takkan Melayu hilang di dunia!

Anonymous said...

Jangan rasis kalian malingsia, hidup di bawah ketiak british hehehe..

md sah said...

Engkaulah malingnya yang cuba curi mesin jahit aku sewaktu aku tengah sebuk sebuk nah pindah dulu. Nasib baik ada jiran nampak.

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya