PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Saturday, 7 April 2012

LGE, Mahu Hapuskan tol?? apa cerita Tol Sg Nyiur??

 Lim Guan Eng dan gerembolan DAP berjanji kepada rakyat akan menghapuskan Tol Sungai Nyior semasa kempen PRU12.


Sebelum itu mereka konsisten berjanji kepada rakyat malah turut menganjurkan demo membantah pembinaan Tol Sungai Nyior.
Demo anjuran DAP yang dikepalai Lim Guan Eng
Gerembolan DAP membantah


Ini bukti Ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri berbohong,putar belit dan cakap kosong.Apabila berkuasa bukan saja tidak menunaikan janji malah menghabiskan 5.7juta membina jalan alternatif yang tidak efektif dan rakyat di parlimen Bagan langsung tidak teruja kononnya jalan rakyat.

Satu lagi contoh CEKAP,AKAUNTABILITI dan Telus .janji DAP sewaktu berkempen ialah menghapuskan kutipan tol di Jambatan Pulau Pinang (RM7 sekali masuk) dan Tol Sungai Nyior (50 sen sehala) serta bonus sebanyak RM6,000 setahun kepada keluarga berpendapatan RM6,000 ke bawah.


Lim Guan Eng menggangap rakyat Pulau Pinang semuanya bodoh,mudah di perkotak katikkan,Apa saja yang disumbat pasti mereka akan percaya.Dengan menjenamakan jalan baru yang dibina sebagai 'Jalan Rakyat' beliau beranggapan ia adalah satu kejayaan yang amat besar untuk menipu rakyat dan dapat menutup segala janji PRU12.

Bukan saja tak berjaya hapuskan tol Sg Nyior malah paling ketara mereka tidak berani menyentuh mengenai isu penghapusan tol Jambatan Pulau Pinang yang mereka janjikan dulu.

Apa janji Pakatan Rakyat??mari kita dengar satu persatu janji PR.Dan apa yang berlaku sekarang ini apabila LGE mahu hapuskan tol dalam  ceramahnya bersama Pakatan Rakyat?? Ini yang diberikan jawapan balas oleh anak muda Pulau Pinang,

                           

Mana Janji LGE yang semasa PRU 12 dahulu berjanji mahu hapuskan tol Sg Nyior?
Lidah bewak nie dinasihat agar tidak berkelakuan seperti biawak yang hanya pandai berjanji.Sekarang tol ini yang dijanjikan dengan bayaran RM0.50 sen kini telah mencecah sebanyak RM 1.30. Dulu janji lain, sekarang bila dah ada kuasa, kenapa tak tunaikan janji lu wahai bewak?? Lu jgn ingat kita orng nie semua bengap macam puak2 PAS & PKR ker?? Kiter orang Pemuda UMNO ada otak nak berfikir.

Berbeza dengan apa yang di sampaikan oleh kepimpinan BN.

Apa kata PM?


IniLah Bezanya antara BN & PR ketika memerintah.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya