Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka...

Monday, 16 April 2012

PR & BN mana lebih teruk?


1. Anwar Ibrahim kata 16 Sept .2008 Pakatan Rakyat akan jadi kerajaan di Malaysia. berdegar degar dia mengaum, tapi tak jadi pun……
2. Anwar Ibrahim kata dalam sebuah jurnal bahasa Inggeris, (dia fikir dia saja yang pandai cakap Bahasa Inggeris), dia sokong keselamatan kewujudan sebuah negara Israel.
3. Anwar Ibrahim biar dahi dia dicalit abu merah, siap senyum lagi….
4. Penyokong PAS tak boleh kata, kami tak kisah.
Penyokong PAS tak boleh kata, itu pandangan peribadi dia. Penyokong PAS tak boleh kata, apa yang Anwar Ibrahim buat- tak ada kena mengena dengan kami.
5. TAK BOLEH !!! why, you ask me?
6. Kan Si Anwar Ibrahim tu you all punya Bakal PM? So, apa yang dia kata, kalau you all tak kata apa-apa, maknanya you all SETUJU…
7. You all orang PAS setuju ka, tertegaknya negara ISRAEL?
8. You all orang PAS setuju ka, you all punya PM pakai calit merah kat dahi?
9. Kalau you all SETUJU… maknanya, you all BUKAN Parti yang memperjuangkan agama ISLAM. You all kemaruk pangkat, kemaruk takhta, kemaruk harta… macam orang lain jugak la….
10. wahai orang-orang PAS….bukalah mata… (nauzubillahi min zaalik) kalau Putrajaya jatuh ke tangan Anwar pada PRU13 nanti, dan jika PM you all sokong Israel lepas itu, you all akan bertanggungjawab atas setiap titik darah merah anak-anak, wanita-wanita dan orang-orang tua Palestin yang mengalir di bumi Anbiya’ itu.
11. Hilangkah you all punya capacity of thought? Tak boleh tengok sendiri ka gelagat Anwar and his way of politicking? Macamana dia memang sokong LGBT? Tak nampak kah you all orang PAS, that Anwar is FOR LGBT, NOT AGAINST? You all pun sokong kah LGBT tu? Sokong kah??????? Kalau tak sokong, kenapa sokong Anwar?
12. So, BN is not that good, but is PAS , PKR and DAP any better?
13. PKR Selangor tak rasuah ka? DAP Penang issue-free ka? PAS is worst.
14. Adakah dalam ISLAM, orang bawahan boleh tentang ketua secara terbuka? Waaahhhh… nampak macam selesai dengan baik lah kat KEDAH tu.
15. Mana adaaa????? Tak tau taat pun masih nak diangkat duduk dalam EXCO? Hancus KEDAHku…. Jawatankuasa PEmandu konon.. Tu lah tanda Kerajaan PAS KEdah tak tau buat kerja. Tak paham-paham lagi kah you all???? You all punyai Parti ni, tak tau buat kerja, tak reti buat kerja??? Tak boleh terima ya??? In denial yaa????
16. Well, I’m here calling a spade a spade. PAS, PKR dan DAP tak boleh diundi semula sebagai kerajaan in the next general election because they are simply not ready and they do not have the skills to rule this wonderful country of mine. They know only how to wreak havoc and chaos.
17. Maybe BN is not perfect, but at least they do not blame others for their failures and they do not use the conspiracy theory all the time. And the past BN leaders have done some good work, I have no big complaints. At least they have visions to make life in Malaysia at a standard comparable to some developed societies in the developed world. I’m not comparing Malaysia to Australia or New Zealand or Germany. That wouldn’t be fair.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya