PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 4 April 2012

Tapak asal pelan Bayan Mutiara didedahkan!!

                              

Di pihak Kerajaan negeri pula, mereka menuduh kerajaan BN terdahulu yang wajar dipersalahkan kerana tapak masjid dan sekolah tersebut tidak digazetkan pada pemerintahan BN.

Ketika dihubungi oleh pihak UtaraNews, Shaik Hussin memjelaskan bahawa tapak masjid dan sekolah di Bayan Mutiara tidak dapat digazetkan sebelum ini kerana tanah tersebut tidak mempunyai nombor lot.

Menurut beliau, ia disebabkan tanah tersebut adalah tanah tebus guna. Jelas beliau lagi, apabila tidak mempunyai nombor lot disebabkan oleh status tanah tebus guna, maka tanah tersebut di tempatkan dibawah Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

"...pada July 2010, CF telah dikeluarkan untuk fasa pertama, didalam syarat CF, tanah mestilah mempunyai nombor lot barulah CF dapat dikeluarkan.. Mengapa pada waktu itu Lim Guan Eng selaku exco tanah tidak melakukan pecah sempadan..?" ujar Ketua Pemuda Umno tersebut.

"...didalam surat AkuJanji daripada PDC 2006 juga telah menetapkan bahawa pecah sempadan hanya akan dibuat selepas dapat surat hak milik.. Sepatutnya Guan Eng lebih tahu tentang hal ini memandangkan dia memegang portfolio tanah..."

Sebelum ini, Ketua Menteri dan pemimpin Pakatan di Pulau Pinang menafikan menjual tapak masjid dan sekolah di Bayan Mutiara serta menuduh Ketua Pemuda UMNO sengaja mengada-adakan cerita bagi mengelirukan rakyat.
No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya