PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 17 June 2012

Siapa sebenarnya blogger Tulang Besi (Malaysiawaves) ??


   

Awas dengan ahli group Abdul Rahman Abdul Talib. <cabearth4@yahoo.ca> @ Tulang Besi.

Jenis bermuka2. PAS ngan UMNO dua2 dia hentam! SEBAB NAK KUASA DAN PANGKAT!

Abdul Rahman pernah menulis didalam emel group bertarikh 2012/6/10

"Makan babi lebih baik dari sokong UMNO "

Betul ke?


Lihat sahaja apa yang ditulis pada blognya yang berbunyi "Blog yang dilihamkan oleh Allah swt kepada saya"???


 Apa dia ingat dia boleh menerima Wahyu macam para nabi yang lain kot.. alahai... kepala otak mamat nie sudah teruk rupenya... Nik Aziz tak nak tegurr ke?? 

1. Pada tahun 2011, TulangBesi@Rahman Talib dikenali sebagai seorang yang sedang membina populariti diri dalam politik tanahair dengan cara membuat pelbagai provokasi sepertimana yang pernah dilakukan oleh YB Jeff Ooi sebelum YB Jeff Ooi menang dalam PRU 12 di P. Pinang. 

2. menyerang hampir kesemua pimpinan PAS Pusat kecuali yang ada hubungan dengan kumpulan erdogan dalam PAS. Beliau akan memuji dan melambung tinggi serta membela pimpinan dari kumpulan erdogan. Lebih khusus lagi beliau menyerang  PAS Terengganu habis-habisan. Bahasanya pedas, kotor, dan jijik.

3. Apabila Dr Hassan Ali dipecat dari PAS, antara manusia paling gembira dalam dunia ini ialah TulangBesi@Rahman Talib. Segala dendam dan marahnya terhadap Hassan Ali seolah-olah sudah terbayar. Oleh kerana Hassan Ali tidak beri dia jawatan politik dalam kerajaan negeri Selangor, TulangBesi@Rahman Talib  amat marah dan terus menerus serang Hassan Ali. Padahal TulangBesi@Rahman Talib ini adalah pegawai khas kepada Hassan Ali sebelum PR menang di Selangor.

Draf surat dari Abdul  Rahman Talib  kepada PAS pusat  untuk singkirkan Hasan Ali, Nasharudin dan Harun Din -->  http://dc191.4shared.com/doc/HyaWBJPZ/preview.html

4. TulangBesi@Rahman Talib  menyerang Ustaz Nasarudin Mat Isa habis-habisan kononnya Ustaz Nasaruddin yang membuat iniasiatif untuk satukan PAS dan UMNO atas nama Melayu.

5.Tulang Besi@Rahman Talib mencadangkan supaya gambar Allahyarham Ustaz Fadzil Now dijadikan lambang “PAS Reform” yang baru. Ini kerana segala perubahan yang ingin kita bawa dalam PAS sekarang ini tidak lebih dari merealisasikan impian dan visi Allahyarham.

6.Setelah hits laman Malaysia Waves jatuh teruk, populariti Rahman Talib sudah tidak lagi menjadi perhatian. Komen-komen diblognya adalah rekaan dia sendiri bagi menunjukkan masih ada pengunjung. Rahman Talib seperti mana yang diketahui masih tidak menjawab isu wang tabung guaman yang dilarikannya bernilai lebih daripada RM10 ribu, sehingga ada yang mengatakan pergi ke Mekah semata-mata nak kaburkan orang ramai sahaja. 

7.Abdul Rahman Talib, Tulang besi @ Sluaq Dalam antara yang disebut sebagai blogger celaka atau blogger luncai dalam muktamar PAS ke-56 berlangsung di Putik baru-baru ini telah menerima satu pukulan lagi apabila Topeng Perak @ Unmasked telah menyingkirkannya daripada menjadi salah seorang editor laman Perisik-Rakyat.

8. YB Husam sendiri semacam memberikan kata yang sama kepada Topeng Perak. Imej TP perlu baik dan bersih kerana TP akan diserat untuk bekerja dengan YB Husam. Sumber ini juga mengatakan YB Husam sudah tidak lagi melayan panggilan daripada Tulang Besi @ Sluaq Dalam.

9.Pernah memohon jawatan/potfolio dalam anak syarikat kerajaan Selangor melalui YB Hassan Ali tetapi tidak berjaya, lantas marah sangat pada YB Hassan Ali

10. No. akaun Maybank yang diberikan kpd orang ramai untuk kutipan derma bagi projek peribadinya, termasuk duit guaman untuk saman PAS: MayBank 164173601834 

BANYAK LAGI KEJAHATAN YG DIA DAH BUAT CUMA MALAS NAK MENAIP!


JOM KENAL DIA

Siapa Tulang Besi?
Who is Tulang Besi?
 • Nama sebenar Abdul Rahman Abdul Talib.
 • Pemilik laman www.malaysiawaves.com.
 • Graduan dari University of Missouri, Kansas City
 • Ahli PAS. No. ahlinya ialah 253812 dengan menggunakan IC lama bernombor A2317897. Dia mendaftar di Cawangan Bangsar, Kawasan Lembah Pantai menggunakan alamat 61, Jalan Maarof, Bangsar Park, Kuala Lumpur. Status keahliannya tidak aktif kerana dia tidak membayar yuran pada cawangan di mana dia mendaftar sebagai ahli.
 • No. IC baru TB ialah 721023105017 lahir pada 23 Oct 1972
 • TB  juga dikatakan ahli UMNO Taman Melewar
 • Penulisannya penuh provokasi menghentam UMNO dan BN habis-habisan
 • Menyerang DAP dengan cara sederhana
 • Menyerang pimpinan PAS Pusat dan Syura PAS Pusat habis-habisan hingga hari ini
 • Kadang-kadang bermuka-muka buat menyokong PAS dan mewar-warkan program PAS di sana sini
 • Tidak pernah menyerang pimpinan tertinggi PKR termasuk DSAI kecuali pimpinan PKR yang dah lompat keluar daripada PKR
 • Pernah menjadi Pegawai Khas YB Dato’ Dr. Hassan Ali ketika YB Hassam Ali menjadi ADUN Sg Burong
 • Pernah memohon jawatan/potfolio dalam anak syarikat kerajaan Selangor melalui YB Hassan Ali tetapi tidak berjaya, lantas marah sangat pada YB Hassan Ali
 • Akrab dengan kumpulan erdogan dalam PAS (atau dikenali dengan nama 10 budak hitam)
 • Datuknya Allahyarham Ahmad Bustaman dan bapa saudaranya Allahyarham Rustam Sani, kedua-dua memperjuangkan ideologi sosialis di Malaysia.
 • Bapanya, Abdul Talib, dikatakan ahli PAS
 • Pernah berkahwin dan cerai, dan berkahwin lagi
 • Pekerjaan: always on the move
 • Pernah bekerja di CELCOM
 • No. akaun Maybank yang diberikan kpd orang ramai untuk kutipan derma bagi projek peribadinya, termasuk duit guaman untuk saman PAS: MayBank 164173601834
 • E-mail beliau: malaysiawaves@rocketmail.comcabearth4@yahoo.ca,cabearth3@yahoo.com
 • Pernah menggunakan  nama “The Truth Seeker” sejak 2007 dan menulis dalam blog http://www.blogger.com/profile/08770865110328319255
 • No. HP beliau yang terkahir ialah:  019 314 9201.
 • Identiti Tulang Besi dalam blognya menunjukkan beliau mempunyai hubungan rapat Pemuda UMNO Taman Melewar di mana beliau ada ahli UMNO Taman Melewar yang ditanam di dalam PAS.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya