PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.

PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 12 July 2012

Apa DAP dan PKR Buat Bila Dapat Malaysia ?   

Lihat apakah perjuangan NILAI dalam parti DAP

1) Perdana Menteri Malaysia hendaklah beragama Kristian menjelang 2021.
2) Negara Malaysia menjadi negara REPUBLIK seperti Singapura.
3) Institusi Raja Melayu perlu di leyapkan
4) Azan dan bacaan al-Quran mengguna pembesar suara di hentikan
5) Dasar Ekonomi Baru dihentikan seperti di Pulau Pinang sekarang
6) Parti politik yang memperjuangkan agama tidak dibenarkan.(DAP bukan parti memperjuangkan agama Kristian!)
7) Bishop (Paderi) Kristian akan dinaikkan tarafnya ke taraf menteri.
Hampir semua perjuangan mereka tersebut di atas adalah bertentangan dengan perlembagaan Persekutuaan Malaysia dan kontrak sosial yang dibuat antara bangsa Melayu , Cina dan India semasa membuat perlembagaan. iaitu semua bangsa perlu menghormati institusi Di Raja, Islam sebagai agama Persekutuan dan Dasar Ekonomi Baru menaikkan taraf status ekonomi kaum Melayu. Atas dasar kerajaan memberi peluang untuk perniagaan dibuka secara bebas bagi semua bangsa. Peluang telah dibuka dan semua bangsa khasnya bangsa Cina telah menjadi sangat maju di negeri ini. Negara telah mencapai kemajuan yang sangat cemerlang.

Karpal Singh dan rakannya dalam parti DAP telah pun berkata : ‘Atas mayat saya negara Islam tidak akan wujud di Malaysia.’
Masalah ‘Negara Islam’ yang didondangkan oleh PAS seketika waktu perlu dibincangkan ditempat yang lain.

Lihat pula perjuangan PARTI KEADILAN RAKYAT (PKR)

1) Agama Pluralisme dan hak asasi Manusia. Semuanya berdasarkan atas KESAMARATAAN iaitu equality dalam agama dan seks.
2) Mereka menganjurkan kesamarataan seks. Bermakna peranan lelaki dan perempuan sama. Wanita sebagai ibu dalam keluarga AKAN menjadi idea lapuk.
3) Mereka telah menyokong Datuk Ambiga memperjuangkan (NILAI) ‘seksualiti merdeka (SEKS BEBAS) baru-baru ini untuk merayakan hari Merdeka TAHUN
2011! Perkara ini mengembirakan Mr. Gore bekas Naib Presiden Amerika dan SOROS pemodal dajjal antarabangsa.

4) Mereka memperjuangkan samarata dalam agama. Tidak ada perbezaan daripada sudut taraf keistimewaan dalam perlembagaan antara agama Islam dan Kristian atau agama Buddha. Tuntutan ini mengembirakan DAP
5) Yang mengembirakan negara Israel pula adalah penasihat parti PKR telah membuat kenyataan di London pada awal bulan Februari 2012 supaya hak asasi negara Israel dilindungi.
PERSOALAN BESAR MENGAPA PARTI PAS MASIH MENGGUNA NAMA ISLAM APABILA MEREKA BERGABUNG DENGAN PARTI DAP DAN PKR?
Renungkan Firman Allah S.W.T.
{لَا تَجِدُ قَوْمًا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ كَانُوا آبَاءَهُمْ أَوْ أَبْنَاءَهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِيرَتَهُمْ} [المجادلة: 2
Engkau tidak akan dapati sesuatu kaum Yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, tergamak berkasih-mesra Dengan orang-orang Yang menentang (perintah) Allah dan RasulNya, sekalipun orang-orang Yang menentang itu ialah bapa-bapa mereka, atau anak-anak mereka, atau saudara-saudara mereka, ataupun keluarga mereka.’ ( Al-Mujadilah:22)


{يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ} [الممتحنة: 1]
‘ Wahai orang-orang Yang beriman! janganlah kamu mengambil musuhKu dan musuh kamu menjadi teman rapat.’ ( Al-Muntahanah:1)

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya