PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 5 July 2012

Putar Belit Pakatan dalam isu Rosmah Mansor.!Benarkah RTM dan TV3 cuba mensabotaj DS Rosmah Mansor??

Hari ini heboh diperkatakan tentang RTM Sahkan Rosmah PM Malaysia.. berdasarkan gambar di bawah.. ZZ tampil menulis disini untuk menerangkan keadaan sebenar..

 

Apa yang anda faham tentang gambar ini?

ZZ sendiri menonton Selamat Pagi 1Malaysia (SP1M) semalam.. TIADA ADA YANG SILAPNYA DENGAN STESEN TV MAJIKAN ZZ NI!!

Apa yang dipaparkan oleh RTM adalah SUPER nama program yang sedang diperkatakan oleh DS Rosmah iaitu:

EKSPRESI REMAJA BERSAMA PERDANA MENTERI
PADA 7 JULAI 2012
DI STADIUM NEGARA, KUALA LUMPUR

DS Rosmah bercakap selaku YDP Persatuan Pandu Puteri Malaysia yang merupakan PENGANJUR program tersebut..

RTM tidak melakukan kesilapan sebaliknya.. Kesilapan berlaku di pihak orang yang cuba memutarbelitkan fakta atau sebenarnya dia melihat tetapi tidak mendengar..


lihat pada bunting dlm gambar di atas..

Hari ini dikhabarkan TV3 juga telah menjemput DS Rosmah untuk bercakap topik yang sama.. lihat gambar di bawah..

  Adakah gambar di atas juga bermaksud TV3 juga melakukan kesilapan sama iaitu TV3 Sahkan Rosmah PM??

Tentu sekali tidak..!!

Bagaimana pula dengan gambar-gambar berikutnya..


Adakah TV3 telah mengatakan bahawa remaja-remaja Pandu Puteri yang gambar mereka dipaparkan beserta SUPER 'Ekspresi Remaja Bersama Perdana Menteri' sebagai menabalkan mereka Perdana Menteri??  

Macam mana pula dengan gambar yang di atas ini??

thank's bro

shreddervirtuoso 

Ini diantara ulasan gua.!
Sementara itu, Pakatan rakyat sedang sibuk memfitnah dengan melakukan beberapa edit gambar, diantaranya yang dapat gua kenali berkaitan dengan gambar dibawah.


Timbul satu persoalan, pada tulisan dibawah yang tertulis Perdana menteri Malaysia. Kenapa pada ejaan menteri itu kecil  ( m) tidak  besar seperti "M" yang ini??/ nampak sangat pakar edit telah terkantoi menipu.Sepatutnya perkataan Menteri itu mestilah besar.!

Gambar di bawah ini gua sertakan tulisan yang original  dari gambar diatas.! PR sudah sinonim dengan title Penipu Rakyat. Malu gilee siott kantoii Menipu...!! mana puak2 PAS?? tak maau tegurr ke? Dok cakap pasal Islam, Hudud lah apa lah. nie geng hangpa kantoii menipu hangpa tak mau tegurr ka?? Nie laa yang dikatakan Ular Dalam Semak!!!


KDN takkan diam kot? Ooo aku lupaa.. KDN di bawah pentadbiran menteri yang bangang!


No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya