PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.

PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 29 August 2012

DAP Pulau Pinang tak bela rakyat,!


                                               

 Bermula selepas mendapat kuasa, kerajaan dap penang telah menggunakan pendekatan kerja sikit tapi heboh mesti kuat. Macam ayam, berkokok kuat, tapi ekoq berlumuran dengan tahi.Apa yang kerajaan dap laksanakan bersifat sementar untuk mengaburi hati rakyat dan bagi rakyat seronok.

Kerajaan dap berjaya memainkan cerita berbentuk persepsi/ andaian agar rakyat di seluruh malaysia menilai bahawa mereka sungguh hebat dan berjiwa rakyat sedangkan pada hakikat sebenar merekalah yang membalun wang rakyat.

Kerajaan dap penang juga tidak mesra rakyat. ingatkan selepas memerintah orang miskin boleh lah menumpang tidoq di rumah Km dan Yb pakatan. rupanya tidak menjadi kenyataan langsung. yb pakatan nak tunjuk hero dan berlakon bersama orang miskin. rupanya mereka ini nak memastikan orang miskin boleh keluar dari kawasan pulau secara perlahan lahan.

akhirnya , inilah keputusan yg telah BK perolehi iaitu kerajaan DAP memperuntukkan perbelanjaan membaiki rumah orang miskin melibatkan hanya 94 buah rumah sahaja berbanding puluhan ribu rumah yang bermasalah.

TANGGUNGJAWAB KERAJAAN NEGERI MEMELIHARA NASIB RAKYAT.

DAERAH
JUM UNIT RUMAH
PERUNTUKAN ( RM)
TIMUR LAUT
11
94 800.00
BARAT DAYA
28
216 910.00
SEB PERAI UTARA
15
203 400.00
SEBERANG PERAI TENGAH
21
147 300.00
SEBERANG PERAI SELATAN
19
200 000.00
JUMLAH
94
862 410.00

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya