PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 27 August 2012

KDN berat sebelah terhadap orang Melayu.!!


                                                
 
Sudah lama aku perhatikan perkara ini. Darah aku pasti menyirap jika mengingatinya. Kadang kala aku fikir orang Melayu macam rakyat kelas kedua saja di Malaysia ni. Nasib atau nyawa Melayu tidak dipedulikan oleh sesiapa pun termasuk pemimpin Melayu.

Tapi cuba kalau ada seorang dari kaum pemakan babi tegar yg kena usik/jentik. Pasti riuh satu Malaysia mereka canang untuk minta keadilan. Dan seperti biasa kerajaan akan turuti permintaan mereka. Memang betul kata orang apabila minoriti sudah menguasai majoriti.

Mengapa semua ini boleh berlaku? Tak lain tak bukan kerajaan terlalu memikirkan undi dari kaum Cina. Kerajaan takut kehilangan undi dari kaum Cina. Apa yang aku lihat di Malaysia ini, segala dasar atau polisi yg cuba kerajaan amalkan pasti akan mengambil kira terlebih dahulu perihal undi pilihanraya. Contohnya, kerajaan boleh saja menutup sekolah perkauman seperti SJKC atau SJKT dengan alasan untuk membentuk perpaduan nasional tapi kerajaan tidak berbuat demikian kerana memikirkan kesan yg bakal diterima dari segi undi pilihanraya.

Sebab itu kita lihat di Malaysia ini undang-undang banyak digubal tapi penguatkuasaan tiada. Mengapa? Kerana kerajaan terlalu menjaga undi. Sebab itu apabila kaum bukan Melayu menghina Islam dan Melayu, kerajaan hanya akan memberi amaran keras berkali-kali tanpa apa-apa tindakan diambil.

                                                    
Jadi, mereka akan terus-menerus mencabar org Melayu tanpa perlu rasa takut dikenakan tindakan. Kita boleh lihat betapa besarnya pengaruh kaum pemakan babi tegar ini. Undi mereka membuatkan kerajaan takut untuk mengambil sebarang tindakan walaupun perbuatan mereka itu serius.

Antara contoh kesalahan kaum bukan Melayu ini yg tidak dikenakan hukuman tegas oleh kerajaan ialah:

1. Namawee telah menghina Islam dan Melayu melalui video klipnya 'Negarakuku'. Tapi hingga kini dia bebas tanpa dikenakan sebarang tindakan undang-undang.
                                                              

2. Sekumpulan budak Cina telah menyembur cat merah & membuang botol arak ke dalam surau di Negeri Sembilan akibat berang ditegur kerana bermain mercun. Namun begitu kes itu diselesaikan apabila mereka akhirnya memohon maaf. Tengok mudah saja selesai kalau Cina yg buat.

3. Beberapa laporan polis dibuat oleh NGO Melayu dan org perseorangan apabila wujud blog dan akaun Facebook yg menghina Islam dan Melayu. Tapi kes itu diam saja tanpa ada sebarang tindakan diambil.

4. Ahli Parlimen Gerik, Tan Lian Hoe telah mengatakan Melayu adalah pendatang dalam satu ceramah. Walau ucapannya itu berbaur hasutan tapi dia tidak dikenakan tindakan kerana kerajaan kecut telur dengan kaum penyokong kuat komunis ini.

Cuba anda bayangkan jika contoh di atas ini dilakukan oleh orang Melayu. Sudah pasti hari itu juga org tersebut digari dan dihumban ke dalam ISA. Itulah malangnya seorang insan bernama Melayu yg kewujudannya bagaikan tiada harga di mata kerajaan. Malang sungguh kita ada kerajaan yg kecut telur ini.

Antara contoh kesalahan yg dilakukan oleh orang Melayu yg terus diambil tindakan oleh kerajaan ialah:


1. Sekumpulan org Melayu yg membuat demonstrasi sambil mengarak kepala lembu telah ditahan oleh polis kerana didakwa cuba menyentuh sensitiviti kaum lain. Salah seorang dari mereka adalah ahli UMNO Selangor.

2. Datuk Ahmad Ismail telah digantung oleh UMNO selama 3 tahun kerana membuat kenyataan orang Cina adalah pendatang.

3. Pasangan adik beradik telah ditahan oleh polis selepas didakwa terlibat dalam kejadian membakar beberapa buah gereja.

Persoalannya disini, kenapa terlalu cepat polis bertindak balas jika pesalah itu org Melayu. Macam ada sikap double standard saja dalam menentukan hukuman ini.

Cuba kita lihat apabila org India membantah novel Interlok. Apa yg kerajaan buat. Kerajaan menuruti saja bantahan mereka itu. Tengok akhirnya yg menjadi korban adalah karya agung kesusasteraan Melayu. Lepas satu persatu mereka cabar Melayu.

Tapi aku tak hairan. Aku yakin kerajaan akan teruskan sikap kecut telur mereka itu apabila berhadapan dengan pesalah kaum bukan Melayu ini. Untuk orang Melayu, malang sungguh anda sebagai rakyat negara ini. Hanya kerana anda Melayu anda akan dilayan sebagai rakyat kelas kedua. Terimalah dengan redha kenyataan ini.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya