PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.

PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 1 October 2012

Bajet 2013 tidak baik, yang baik hanya PAS sahaja.! Dalam satu kenyataan Nik Aziz mengatakan  Bajet 2013 ini  tidak membawa  Manusia Bertakwa kepada Allah s.w.t.

Adakah diaa sudah Nyanyuk @ sudah hilang Ingatan??
 Kenapa aku kata begitu??


                                Ketika Nik Aziz melelong  tongkat peribadi miliknya untuk mendapatkan wang mengumpul Dana PRU 13 adakah ianya tidak pentingkan Dunia??


               
Inilah satu contoh seorang manusia yang  hanya menggunakan  kata-katanya untuk kepentingan peribadi semata-mata.

Begitu juga yang berlaku setiap kali  PAS mengadakan ceramah.  Tabung Bergerak tetap dilancarkan dgn alasan "Dana Akhirat" . Adakah hanya  mengutip derma & berceramah   ini  mampu membawa manusia bertakwa kepada Allah??                                    
                                     

                                                         

PAS  semakin hari semakin Ghairah mengumpul wang  dari penyokong taksub  mereka yang buta tuli tanpa memikirkan kemana sebenarnya sumbangan itu  di salurkan..

                                                     

Begitu juga yang terjadi di negeri Kelantan, Kerajaan Pusat telah menyalurkan sumbangan   RM 600 juta untuk menyelesaikan masalah air di Kelantan tetapi  masalah ini tetap juga  tidak dapat diselesaikan.

                        

Dalam tempoh 2 tahun sejak 2010, Kelantan disahkan telah menikmati bantuan kewangan dan pembangunan yang bernilai sekitar RM5.3 bilion.

Berbanding pendapatan yang disumbangkan kepada Pusat dari hasil negeri pula cuma sekitar RM300 juta untuk tempoh yang sama. 

Malah masalah kemiskinan di Kelantan yang telah mencatatkan penurunan kepada 4.8% pada 2009 juga hasil kerja berterusan Kerajaan Pusat dengan kerjasama Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah (dulu Kementerian pembangunan Luar Bandar) serta pelbagai agensi pusat.

Hatta untuk bayar gaji kakitangan kerajaan negeri pun asyik mengharapkan pemberian dari kerajaan pusat termasuklah untuk baikpulih jalanraya pun telah siap sedia dana khas dari pusat.

Kalau nak harapkan kerjabuat pemimpin PAS harus sampai sekarang kadar kemiskinan Kelantan akan kekal pada tahap 19.2% seperti pernah direkodkan pada 1997, mana taknya bila dah 24 jam sehari 7 hari seminggu ramai pimpinan PAS negeri kegemarannya hanya berceramah siang malam.

 Adakah Bajet 2013 yang diumumkan PM Datuk Seri Najib Razak yang dilihat membantu  sebilangan rakyat ini tidak membawa manusia kepada bertakwa kepada Allah @  PAS mampu membawa manusia bertakwa kepada Allah hanya dengan  Ceramah memaki hamun kerajaan & Mengutip Wang??


PAS semakin Jahanam bila Pemimpinnya sudah Nyanyuk.!No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya