PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 24 September 2012

Penyokong PR kantoi menipu bila tak boleh nak jawab isu Hudud.. kesiannn.. Seorang Cybertropper PR (Peragut Rumput) kantoi menipu apabilaa cubaa try men "Spin" kan dirinya apabila ketandusan idea untuk menjawab 11 posting  isu Hudud yang aku bagi..

 Beliau  mencubaa beberapa trik untuk melarikan diri...

 Disini ada gua   sertakan bukti sekali untuk tatapan  pembaca gua sekalian..


Tujuan guaa    tulis nie bukannnya apa.hanya semata2 nak buka mata   orang lain yang selama ni  tertutup  kerana  PR  memang kuat menipu.. mereka akan cuba memusing 360 darjah  seperti tenggiling yang mencuba men spinkan diri sendiri..

 sebenarnyaa bilaa  satu-satu statement macam nie keluar, guaa dah  tak larat nak gelak.. oleh sebab itulah gua bagi korang gelak sekali..    
 Mula2 pada hari Sabtu (22/9/2012)  beliau dengan   yakinnya    boleh manjawab isu Hudud yang beliau  sendiri tak tau hujung pangkalnya.. Lepas tue, bilaa gua  Bagi hanya 11 Posting, Beliau terus menukar statement yang lain pada semalam (Ahad, 23 hb 9 2012)

Korang nak tahu kee apee die Posting yang telah membuatkan mereka ini geng PR (Peragut Rumput) tak leh nak jawab??

 meh sini aku sharekan utk korang semua..


Berkaitan dgn Hudud. 

1) Perlaksanaan Negara Islam.. Kenapa Nik Aziz menipu mengatakann DAP sudah boleh terima negara Islam tetapi dalam Masa yang sama di sangkal oleh Pengerusinya Kapal Sing??2)Dalam portal Lim Kit Siang, secara terang-terangan dia menolak Hudud tetapi kenapa PAS masih berkawan Rapat??


3) Hadi Awang, Pengerusi PAS sendiri telah mengeluarkan kenyataan bahawa Hudud adalah bukan keutamaan. 


4) Kapal singh , Pengerusi DAP pernah mengatakan DAP akan keluar Pakatan jika Hudud Dilaksana.!


5) Husam Musa ahli PAS sendiri mengatakan Hukum Hudud Perlukan Persetujuan DAP & PKR. !

Photo: 5) Husam Musa ahli PAS sendiri mengatakan Hukum Hudud Perlukan Persetujuan DAP & PKR. !

6) Oktober 2011, Undang-undang Hudud telah diletakkan dibawah bidang Kusa kerajaan Negeri Kelantan dimana undang-undang ini sudah boleh Dilaksanakan Di Kelantan.! tetapi kenapa PAS tidak laksanaknnya?

Photo: 6) Oktober 2011, Undang-undang Hudud telah diletakkan dibawah bidang Kusa kerajaan Negeri Kelantan dimana undang-undang ini sudah boleh Dilaksanakan Di Kelantan.! tetapi kenapa PAS tidak  laksanaknnya?

7) Disebabkan Hudud terletak dibawah kuasa kerajaan negeri Kelantan yang dipimpin PAS, akhirnya PAS menegaskan Hukum itu tidak akan dilaksanakan.! 

Photo: 7) Disebabkan Hudud terletak dibawah kusa kerajaan negeri Kelantan yang dipimpin PAS, akhirnya PAS menegaskan Hukum itu tidak akan dilaksanakan.!

8) Nik Aziz pernah mengatakan DAP boleh keluar dari Pakatan asalkan Hudud terlaksana.! tetapi kenapa PAS masih belum laksanakan Hudud di Kelantan sedangkan undang-undang itu terletak dibawah kuasa kerajaan negeri Kelantan?

Kenapa PAS tetap bekerjasama dengan DAP walaupon DAP menentang Hudud PAS?

Photo: 8) Nik Aziz pernah mengatakan DAP boleh keluar dari Pakatan asalkan Hudud terlaksana.! tetapi kenapa PAS masih belum laksanakan Hudud di Kelantan sedangkan undang-undang itu terletak dibawah kuasa kerajaan negeri Kelantan?

Kenapa PAS tetap bekerjasama dengan DAP  walaupon DAP menentang Hudud PAS?


9) Akhirnya PAS menukar Negara Islam kepada Kebajikan tanpa Undang2 Hudud.!

Photo: 9) Akhirnya PAS menukar Negara Islam kepada Kebajikan tanpa Undang2 Hudud.!

10) Demi nak jaga hati DAP punya pasal, PAS benarkan DAP tolak Hudud.! Punya muka tak malu PAS nie.

Photo: 10) Demi nak jaga hati DAP punya pasal, PAS  benarkan DAP tolak Hudud.! Punya muka tak malu PAS nie.

11) Paling Best Ketua Penipu mereka Anwar mengatakan Hudud tiada tempat dalam dasar Pakatan.! macamana Hudud nak dilaksankan sedangkan Geng mereka sendiri dah terang-terangan Tolak Hudud.!

http://www.malaysiakini.com/news/180856.

Photo: 11) Paling Best Ketua Penipu mereka Anwar mengatakan Hudud tiada tempat dalam dasar Pakatan.! macamana Hudud nak dilaksankan sedangkan  Geng mereka sendiri dah terang-terangan Tolak Hudud.!

 nie aku kasi link untuk buah last memandangkan battery aku dah low.
 http://www.malaysiakini.com/news/180856.

 hang jawab dulu 11 posting diatas sebelum kena lagi teruk dgn aku.

Inilah jawapan yang aku bagi yang telah membuatkan mereka  geng PR (Peragut Rumput) berusaha   men"spin"kan diri sendiri.

Kahkahkahkahkahakahkaakakahkahkahakakakaakakah

Kahkahkahkahkahakahkaakakahkahkahakakakaakakah


Kahkahkahkahkahakahkaakakahkahkahakakakaakakah


                                       Kahkahkahkahkahakahkaakakahkahkahakakakaakakah
Kahkahkahkahkahakahkaakakahkahkahakakakaakakah

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya