Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka...

Wednesday, 5 September 2012

Video Anwar tidak angkat tangan ketika Ikrar kepada Negara.


 Sikap Anwar Ibrahim yang tidak cintakan Negara dengan selambernya engan mengangkat tangan ketika ikrar taat setia kepada Negara melalui Rukun Negara yang di bacakan ketika Anwar menghadiri Majlis Sambutan Kemerdekaan peringkat Negeri Selangor yang di adakan  di Stadium Shah Alam.

Malahan Majlis tersebut mendapat kritikan hebat dan di boikot rakyat Selangor kerana pemimpin Kerajaan Negeri tidak menjemput Sultan Selangor di majlis Kerajaan Negeri.

Di dalam majlis tersebut tetamu kehormat kepada Kerajaan Negeri adalah Anwar Ibrahim selaku Ketua Pembangkang dan bukannya Sultan Selangor yang di sayangi rakyat Selangor. 

 Apakah orang macam Anwar Ibrahim yang hanya tamakan kepada jawatan sehinggakan sanggup mengheret sebahagian kecil rakyat Malaysia yang tak mampu berfikir waras sebagai mangsa untuk memperjuangkan ketamakan Anwar terhadap jawatan yang gagal dia miliki ketika berada di dalam UMNO dahulu, layak di jadikan sebagai pemimpin tertinggi di dalam pentadbiran Negara ?

Jangan jadikan masa depan generasi masa hadapan hancur di sebabkan memilih orang yang tamakan kepada jawatan dan tiada sifat seorang yang sayangkan kepada negaranya.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya