PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 10 October 2012

Agenda Singapura mahukan semula Malaysia melalui proksinya DAP.!                                                

 Harus kita fahami dan berhati-hati dengan cita-cita Singapura terhadap Negara Malaysia tercinta kita. Harus 100% was-was setiap masa dengan niat Singapura.

Mari kita lihat rentetan sejarah mengapa Singapura tidak sabar hendak mendakap Negara kita Malaysia.


1962 – Lee Kuan Yew dalam bukunya “Memoir Lee Kuan Yew”menyatakan dirinya lebih baik dari Tunku. Semasa melawat negara-negara Eropah, Lee Kuan Yew membahasakan dirinya sebagai Perdana Menteri, dan pegawai-pegawai negeri Singapura diberi gelaran Duta.

25 April 1964 – Lee Kuan Yew mencalonkan calon-calon PAP bertanding dalam PRU ke-3 di Tanah Melayu dengan semua jentera Pilihanraya didatangkan dari Singapura, namun PAP hanya menang di Bangsar (Devan Nair). Ianya adalah percubaan penting Lee Kuan Yew dan PAP untuk menguasai politik Tanah Melayu. Sebelumnya,Lee Kuan Yew berjanji kepada Tunku tidak akan bertanding di Tanah Melayu, tetapi Lee Kuan Yew Mungkir Janji!

                                          
6 Jun 1965 - Perhimpunan Malaysian Solidarity Convention yang diadakan di Singapura, Timbalan Perdana Menteri Singapura, Toh Chin Chye, merangka agenda untuk gagasan ‘Malaysian Malaysia’.

13 Mei 1969 – Provokasi DAP memburuk-burukkan dan menghina orang Melayu telah mencetuskan kemarahan, ketegangan dan seterusnya Rusuhan Kaum

14 Feb. 1980 – Singapura menuntut Pulau Batu Putih.

1985 – Lim Kit Siang di dalam bukunya “Malaysia Crisis Of Identity”mengulangi cita-cita DAP mahu mewujudkan “Malaysian Malaysia”dengan menghapuskan hak istimewa orang Melayu.

1997 – Lee Kuan Yew dalam kenyataannya menyebut pentingnya Singapura bergabung semula dengan Malaysia.

2004 - Lee Kuan Yew didalam satu wawancara TV di Shanghai pernah berkata Singapura akan menyertai Malaysia semula tetapi dengan syarat UMNO harus dihapuska,setiap orang harus diberi kesaksamaan dan keadilan berdasarkan meritokrasi.

Bagaimana hendak hapuskan UMNO dan orang Melayu? Menangkan DAP dengan cara menangkan PR (Pakatan Republik).

11 Okt. 2007 - Some 10 years after remarking that Singapore might rejoin Malaysia if the island state's economy faltered and if Malaysia pursued meritocracy, Minister Mentor Lee Kuan Yew has again spoken on the subject.

23 Mei 2008 – Singapura memenangi kes Pulau Batu Putih.

17 Januari 2010 - Lim Guan Eng memperkenalkan konsep Middle Malaysia. Perkara ini telah diucapkan Guan Eng dalam Konvensyen DAP Kebangsaan di Ipoh. Apa yang diperkenalkan oleh DAP ini sama dengan apa yang mahu dibawakan oleh Parti Buruh di Israel iaitu Middle Israel.

Kita tahu semua insfratuktur Israel dan Yahudi seperti Yahoo dan Google has relocated in Singapore since 2008. Malah Mossad turut membuka pejabat cawangan di Singapura, dan dilantik sebagai penasihat ketenteraan Singapura.

Lim Guan Eng turut mempunyai sebuah pejabat di Singapura, dan berulang-alik ke Singapura secara rasmi atau tidak rasmi. Rekod di Imigresen menunjukkan Lim Guan Eng berulang-alik ke Singapura lebih 18 kali sejak tahun 2008!

16 April 2011 – Sukarelawan Singapura, Paderi dan Bishop membantu DAP dalam Pilihanraya Negeri Sarawak.

Feb, 2012 – Lim Guan Eng melantik sebuah firma konsultan perumahan iaitu Surbana International Consultants dari Singapura untuk membantu membangunkan projek perumahan awam di Pulau Pinang.

8 April 2012 – Lawatan 30 Ahli Parlimen PAP ke Pulau Pinang bertemu Lim Guan Eng dan kepimpinan parti DAP.

28 April 2012 – 3 Diplomat Singapura menyertai perhimpunan Haram BERSIH 3.0 dengan tujuan menjatuhkan kerajaan Malaysia secara revolusi.

7-10 Mei 2012 - Lawatan Menteri Dalam dan Luar Negara Singapura, Masagos Zulkifli telah menimbulkan keraguan yang dalam apabila beliau  melawat Pusat Pentadbiran PAS Kedah selepas mengunjungi Menteri Besar Kedah. Kemudiannya Masagos ke Perlis juga mengunjungi Pusat Pentadbiran PAS Perlis tetapi tidak membuat kunjungan hormat kepada MB Perlis! Mereka memohon sebidang tanah di Bukit Kayu Hitam untuk tujuan transit bisnez barang dari Thailand ke Singapura atau sebaliknya.

19 Mei 2012 – Di Singapura dilihat melaksanakan Kursus Counting Agent and Polling Agent (PACA) di Singapura dengan melatih tenaga-tenaga khabarnya sukalerawan PAP Singapura untuk membantu DAP dalam PRU13. Ianya sudah pernah berlaku semasa Pilihanraya di Sarawak.

18 Ogos 2012 – Rakyat Singapura terlibat dalam demo haram di Pengerang, Johor dengan berkempen di media siber, khabarnya memberikan dana serta menghantar warga asing untuk berdemo bagi menghalang projek pembangunan berimpak tinggi.

31 Ogos 2012 – Bendera Republik Malaysia ditayang di khalayak umum, ianya hampir-hampir menyamai bendera negara Republik Singapura. Adakah ia secara kebetulan?

Rentetan peristiwa penglibatan Singapura dalam sosiopolitik dan ekonomi Malaysia menjelang PRU13 membayangkan cita-cita sebenar mereka. Apakah mereka mahu menjayakan “The Middle Malaysia” dan “The Chinese Belt”?

1 comment:

Anonymous said...

Syukurlah...Lee Kuan yeaw pun sudah mampus sekarang..barangkali ada kat neraka...

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya