PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 31 October 2012

Kesempatan yang dipergunakan DAP bila melayu berpecah.!                       
                                            

    DAP ialah pembawa ajaran Komunisme dan Sosialisme melampau dalam negara sejak diangkut daripada 20 April 1930. Mereka telah merancang program perampasan kuasa secara fizikal dan mental. Dek peristiwa Perjanjian Hadyai 1989, mereka terpaksa akur bahawa rampasan fizikal gagal. Hari ini peralihan minda bermula secara halus dan diam, terutama dikalangan anak muda.

Ottawa Lodge 158 merakamkan bahawa Anwar Ibrahim bertaraf Bishop.

                                           

Freemasonary mula mengintai Anwar Ibrahim pada tahun 1971. Banyak pembuktian fizikal dan nyata ada dalam simpanan bilik kebal negara tentang Anwar Ibrahim yang tidak ditelanjangkan. Kerajaan Persekutuan Malaysia di bawah Barisan Nasional masih bijaksana dalam menterjemah makna AMAN dan DAMAI, yang kian dinafikan oleh kumpulan kufur nikmat Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan  Hadi Awang.
Akhbar Harakah, Roket dan Keadilan sudah memainkan isu-isu dan api perkauman  dalam negara secara diam, ibarat api dalam sekam, gunting dalam lipatan, musuh dalam selimut.

                                           
                                      

Wahai ahli UMNO sekalian, kalau nak lawan dan berperang dengan Pembangkang, bunuhlah ideologi mereka, bukan hanya dengan "cinta siber" dan  memberi AMARAN sahaja.

 Anwar rahsianya dipegang oleh DAP,manakala PAS pula dikatakan tunduk kepada seluruh kehendak DAP seperti mana yang kita semua sedia maklum perjuangan negara Islam sudah ditukar kepada negara kebajikan . Negara berkebajikan yang digariskan oleh PAS sebenarnya adalah daripada kerangka Malaysian Malaysia.

Penguasaan DAP secara menyeluruh didalam pakatan membuktikan mereka lebih kuat dalam menentukan hala tuju pakatan.Hala tuju pakatan adalah hala tuju DAP. Kemanakah hala tuju DAP jika tidak meneruskan agenda PAP.

                                         

Pada tahun 2004 ,PAS bertanding 85 kerusi, tahun 2008 bertanding 67 kerusi,dalam PRU13 cuma hendak bertanding 60 kerusi.? Jika pakatan pembangkang menang,siapa akan berkuasa? Sudah tentu DAP sebagai parti yang dominan akan bertanding banyak kerusi nanti.Calon Perdana menteri akan dipilih dari kalangan parti yang dominan.Mengikut Perkara 43 Perlembagaan Persekutuan,DAP berpeluang menjadi PM dalam pilihan raya akan datang. Apakah Guan Eng,Karpal atau Kit Siang akan menjadi Perdana Menteri nanti?

 Anwar hanyalah boneka sementara, lihatlah berapakah usianya ketika ini??  Berapa tahunkah lagi beliau mahu hidup jika masih gilakan menjadi PM.!


Perkara 43 Dalam Perlembagaan Persekutuan.

   DYMM YDP AGONG hendaklah melantik Perdana Menteri dari kalangan ahli DEWAN RAKYAT yang pada hematnya merupakan seorang yang mendapat sokongan majoriti ahli dewan tersebut.


Sedangkan jawatan Menteri Besar Perak pun dipertikaikan oleh DAP apatah lagi jika pakatan berkuasa di parlimen yang dominasinya adalah DAP.Adakah saat itu Anwar akan diangkat menjadi PM?

                                        

Malaysia dikuasai oleh DAP dan PAP. Melayu & Bumiputra Majoriti menjadi minoriti.Raja Melayu di Singkirkan .Lahirnya sebuah negara Republik Bersatu Rakyat Malaysia.

Negara diambang bahaya.

UNDI PR; DAP BAKAL JADI PM!No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya