PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 8 October 2012

Perjuangan PAP Singapura dipengaruhi Israel.


             

 Sebaik sahaja Singapura keluar dari Persekutuan Malaysia, Singapura mengiktiraf kewujudan negara Israel. Dimana kedutaan Israel ditubuhkan pada Mei 1969. Bulan yang sama berlakunya peristiwa rusuhan kaum 13 Mei 1969. Kebetulan?

 Percambahan ekonomi Singapura adalah dari dana dan pelaburan Israel & Amerika Syarikat. Menjadikan mereka sebagai antara negara Pro Israel yang tegar. PAP, parti pemerintah Singapura meninggalkan DAP di Malaysia sebagai penyambung perjuangan PAP.Jika dikaji semula logo mereka dan maksud logo, anda akan lihat persamaan yang amat ketara menjadikan mereka memang memegang agenda yang sama. DAP merupakan ahli kepada Socialist International yang antara ahlinya adalah dari negara Israel itu sendiri.

Petikan daripada Perlembagaan DAP:

"Mengesahkan lagi dan memulihkan Perlembagaan
Malaysia kepada rangka kerja sekular yang asal, iaitu
sebagai sistem undang-undang tertinggi negara yang
menghormati nilai-nilai demokrasi dan hak asasi manusia
dengan memberi hak yang saksama kepada setiap rakyat Malaysia;"

DAP secara jelas akan memperjuangkan negara Sekular. Seperti mana dirangka oleh Malayan Union. Menjadikan bahawa angan-angan PAS didalam pakatan untuk berkuasa tenggelam dan PKR kemungkinan besar akan bergabung dengan DAP menjadikan kuasa Islam terkubur jika mereka menang,

DAP akan mengiktiraf Israel jika berjaya membentuk kerajaan. Di mana pula pendirian PAS ketika itu berlaku?

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya