PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 10 October 2012

Strategi licik DAP menguasai media.!                                          

DAP tetap dikenali sebagai parti cauvinis Cina. Bagaimana parti yang menyerang 
hak-hak istimewa orang Melayu, kedudukan Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi dan mempersendakan Islam sebagai agama Persekutuan ini mahu maraih sokongan orang Melayu pula. Tidak cukupkah sokongan orang Melayu di dalam PAS dan PKR melalui semangat ‘Pakatan Rakyat’?


 hari ini, DAP merasakan sudah sampai masanya parti itu menarik orang Melayu menyertai ‘perjuangannya’ walaupun di dalam Pakatan Pembangkang orang Melayu sudah sedia ada di dalam PKR dan PAS. Mengapa pula DAP beriya-iya mahu manarik orang Melayu menyertainya sedangkan tugas hakikinya adalah ‘menyedut’ semua undi Cina di kawasan-kawasan majoriti pengundi Cina?

DAP akan melancarkan laman web dalam Bahasa Malaysia, Roketkini.com dengan harapan dapat mendampingi orang Melayu dengan maklumat terkini. Kononnya ianya satu medium bagi orang Melayu mengenali DAP lebih dekat dengan manangkis dakwaan UMNO sebagai mengamal politik perkauman.
                    
                                           

Dalam masa yang sama mempertahan serangan daripada akhbar milik Umno, Utusan Malaysia yang secara konsisten menyerang DAP kononnya mahu merampas kuasa politik orang Melayu.

Selain itu Roketkini yang berbahasa pengantarnya Bahasa Melayu menumpukan perhatian kepada masyarakat Melayu di luar bandar bagi memberi mereka kesempatan berforum, berbincang dalam beberapa isu dalam Bahasa Malaysia. Benar-benar DAP sudah mengambil pendekatan licik dan cerdik dalam menghambat hati pengundi-pengundi Melayu yang lazimnya selama ini menolak DAP.

Perkembangan keputusan PRU ke 13, menunjukkan hati orang Melayu tidak sekeras dulu lagi. Kerjasama pakatan pembangkang telah berjaya menumbangkan parti pemerintah di lima negeri. Ianya adalah hasil bantu membantu dan tolong menolong persis kerjasama BN antara UMNO, MCA dan MIC. Orang Melayu sudah boleh ‘tergamak’ memangkah DAP begitu juga penyokong DAP sudah ‘rela’ memangkah PAS ,yang dikira mustahil satu ketika dulu.

Lebih menarik, apabila DAP berjaya menjadi parti terbanyak di dalam Pakatan Pembangkang iaitu memperolehi undi popular dengan 18 kerusi berbanding 7 dan 6 kerusi yang diperolehi oleh PKR dan PAS di dalam Dewan Undangan Negeri Perak dalam PRU ke 12 lalu. Wajarkah parti yang paling sedikit seperti PAS dipilih menjawat jawatan Menteri Besar di Perak. Dari segi perkiraan politik ianya tidak adil apabila majoriti terpaksa mengalah kepada minoriti hanya kerana Undang-Undang Tubuh Negeri Perak yang mewajibkan MB mestinya seorang Melayu dan beragama Islam dan mendapat perkenan Tunku Sultan.

Wajar bagi DAP memboikot upacara angkat sumpah MB Perak kerana ‘ketidak adilan’ itu. Mereka rupanya terlepas pandang tentang beberapa perkara penting di dalam politik ,perlembagaan dan Undang-Undang Tubuh beberapa negeri di Malaysia. Kali ini mereka sudah faham. Mana lebih mudah mempunyai MB daripada parti komponen atau daripada parti sendiri?

DAP sudah tentu berangan-angan akan menguasai Selangor, Perak, Negeri Sembilan, Pahang dan Johor dalam pilihanraya yang akan datang. Perlukah DAP masih mahu ‘berketuakan’ Melayu daripada parti lain atau pun Melayu daripada partinya sendiri.


Roketkini bukan sekadar mahu memberi maklumat kepada pengundi Melayu tetapi satu proses menapis pemimpin-pemimpin Melayu yang boleh ‘dipatungkan’ mengetuai negeri-negeri yang mempunyai sekatan khususnya negeri-negeri beraja.

Langkah ini adalah langkah persediaan DAP yang bijak dan licik. Mereka bersungguh-sungguh seperti mana mereka bersungguh-sungguh mendaftar pengundi-pengundi baru. Bagi mereka peluang bukan datang selalu. Ketika perpecahan Melayu yang kritikal inilah masa terbaik ,bukan sahaja meraih sokongan Melayu tetapi dalam masa yang sama meracik-racik orang Melayu kepada 4 buah parti sekarang. Yang terbaru adalah DAP.

                                                       

"DAP Pulau Pinang kini memulakan usaha ‘rezoning’ atau mengezon semula atau membuat garis persempadanan semula semua penempatan penduduk Pulau Pinang. Rancangan di sebalik itu ialah menjadikan semua kawasan majoriti pengundi Melayu berpecah menjadi kecil-kecil dan tidak ada suara majoriti di semua tempat. Untuk ini orang Melayu akan dipindahkan dalam bentuk kumpulan–kumpulan kecil dan diletakkan ke tengah-tengah kawasan pengundi Cina .

 Manakala para pengundi Cina pula dalam bentuk kumpulan yang besar dipindahkan kekawasan penduduk Orang Melayu untuk menjadikan bilangan mereka melebihi bilangan penduduk Melayu. Cara ini bila pilihanraya nanti semua calon DAP dan pakatan mereka akan menang mudah. Cara inilah yang telah dibuat oleh Lee Kuan Yew di Singapura sebaik saja dia keluarkan dirinya dari Persekutuan Malaysia pada tahun 1965 lalu."

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya