PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 21 November 2012

Beza Derma PAS & BN.! KUALA LUMPUR: Bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyeru rakyat Malaysia agar terus menghulurkan bantuan dalam pelbagai bentuk bagi membantu penduduk Gaza, Palestin yang semakin teruk ditindas Israel.

                                     

Dr Mahathir yang juga merupakan Presiden Yayasan Keamanan Sedunia Perdana (PGPF) berkata apa jua bantuan termasuk makanan, pakaian, bahan-bahan pembinaan mahupun wang boleh membantu rakyat Palestin itu untuk terus hidup dan mendapat tempat berlindung yang lebih baik.
"Malaysia ada badan-badan tertentu yang terlibat beri bantuan kepada Gaza. Hari ini kita lancar satu tabung. Hasilnya akan diagihkan kepada beberapa NGO yang mempunyai rangkaian pengedaran di Gaza, yang kita (PGPF) tak ada. Jadi kita sanggup beri kepada sesiapa yang sehaluan dengan kita sama ada dalam negara ataupun di Eropah.

Derma kerajaan yang dipimpin UMNO/BN amat berbeza dengan derma PAS.!!

 Sebab apa?? Sebab derma PAS hanyalah untuk mengkayakan kroni.! lagi pula, dermanya hilang entah kemana.Alasan yang diberikan "Dana Pilihanraya", Jika  Nik Aziz boleh membiayai peserta Bersih 2.0, kenapa tidak gunakan sahaja duit dia untuk Dana Pilihanraya..??


Baca semula apa yang telah gua tulis disini:  Nik Aziz akui menaja Peserta Bersih 3.0?

                                  

Kenapa masih meminta simpati derma?? Yang kena tipu penyokong mereka. Gua bukan apa, gua kesian kat  penyokong depa beb.! dah laa makan pon ala kadar je, lepass tuee kena pulak hulur. Paling tak boleh bla mengada-ngada tak mau duet warna biru alasan warna  biru tue BN, nak duet kertas warna hijau keatas lak tue..


 PAS & DERMA TAK DAPAT DIPISAHKAN.!!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya