PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 25 November 2012

Bukti fitnah Pakatan mengenai warga Myanmar dapat IC !
Ternyata KeadilanDaily dan HarakahDaily akhbar yang kaki FITNAH... Kedua-dua Akhbar pembangkang ini memang tiada kredibiliti apabila mencedok status Facebook untuk memfitnah UNHCR dan kerajaan Malaysia yang kununnya memberi kerakyatan kepada ribuan rakyat Myanmar di Stadium KLFA.

Status Shirley Gabriella yang bangang.
Hanya dengan status Shirley Gabriella yang bersifat prasangka, tuduhan tanpa asas dan bukti. HaramkahDaily dan KeldaianDaily sanggup memuatkan status tersebut di laman mereka. Slogan Haramkahdaily- TEPAT DARI SUMBER langsung tak boleh pakai. Sumber dari status facebook pun boleh dikatakan tepat? sungguh memalukan!

HaramkahDaily KAKI FITNAH

KeldaianDaily KAKI FITNAH
Dibawah MyMassa selitkan kenyataan UNHCR tentang apa yang berlaku di stadium KLFA. HaramkahDaily dan KeldaianDaily memang kaki Fitnah kerana sewenang-wenangnya menuduh tanpa mendapatkan sendiri kenyataan daripada UNHCR. Sebelum ini Mymassa telah mendedahkan fitnah top blogger pembangkang, Milosuam(fitnah-terbaru-milosuam-dibongkar) mengenai UNHCR ini. Tetapi MyMassa agak terkejut apabila dua akhbar milik pembangkang juga menyebarkan fitnah yang sama! 

Kenyataan daripada laman Web UNHCR
Kenyataan dalam Bahasa Melayu


Mymassa juga turut selitkan komen pembaca yang membetulkan artikel Fitnah di laman web KeldaianDaily.


Selama ni pembangkang kerap menuduh Utusan Malaysia kaki fitnah, kali ini pencacai-pencacai Pakatan Rakyat lihatlah sendiri akhbar kebanggaan kamu yang kaki FITNAH. HARAMKAHDAILY dan KELDAIANDAILY!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya