PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 7 November 2012

DAP dalang penyebaran Kristian.!Siapakah dalang dalam pembinaan gereja terbesar ini??

Calvary Convention Centre, Gereja Terbesar Di Asia Dan Malaysia

 
 

Sebuah bangunan yang hampir siap dibina antara Bukit Jalil Golf dan Country Club merupakan sebuah gereja yang terbesar di Malaysia dan di Asia. Gereja terbesar itu diberi nama Calvary Convention Centre (CCC) yang mana menelan kos pembinaan hampir RM100 juta dan kos tanah sebanyak RM35 juta.

Malah, fakta tentang gereja yang dibina setinggi enam tingkat itu juga boleh memuatkan hampir 5000 orang dalam satu-satu masa.Menurut penerangan di laman rasmi bangunan gereja itu, CCC adalah sebuah pusat konvensyen yang unik khusus untuk mengajar aktiviti-aktiviti holistik.

Kerajaan Selangor telah meluluskan 128 hektar tanah untuk pembinaan rumah ibadat bukan Islam di seluruh negeri itu sejak 2008 hingga sekarang. Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin Selangor, Dr Xavier Jayakumar berkata kelulusan itu diberi menerusi 90 permohonan yang diterima kerajaan negeri. 

Daripada jumlah itu ... 
114 hektar adalah untuk membina tokong, 
7.6737 hektar untuk kuil, 4.7402 hektar untuk gereja, 
0.7495 hektar bagi gudwara, 
 Mengapakah gereja terbesar,CCC terletak di Bukit Jalil  setelah  PKR memerintah Selangor? Jika pembangkang mengaitkan pembinaan gereja ini dengan  BN, kenapa  selepas kemenangan Pakatan Rakyat  gereja ini dibina??Jika kita ketahui, PKR membawa  ideologi Freemanson,                                                   
                                                                           


Renungilah kata kata Paderi Kristian Calvary Church ini, Tan Sri Prince Guneratna.

Lihat sini : 


http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_call.html“As you go through this website, I trust you will know the vision and God's call to Calvary Church to be a fountainhead church where waters will flow to reach near and far with the Gospel of Jesus Christ. Calvary Convention Centre is birthed from God's call to enable Calvary Church to fulfill its new millennium role and responsibility to be a Jesus Generation, an Equipping Institution and a Sending Church. In His divine guidance and at the appropriate time, God was faithful to provide the land at Bukit Jalil to us, to be a greater witness. It is my joy and privilege to welcome you to be partners in praying and giving financially towards the building of the Convention Centre as an extention of His Kingdom in Kuala Lumpur and beyond to the glory of God"
 Jelas disini Pakatan Rakyat yang  adalah dalang  dalam  penyebaran kristian.! Gerakan penyebaran Kristian di Malaysia telah giat dilancarkan selepas tercetusnya Gerakan Kebangkitan Islam pada dekad 1970-an di negara ini. Sejak itu, pelbagai strategi halus dilakukan dengan sasaran mengkristiankan orang Melayu seramai mungkin. Lihat apa yang telah didedahkan oleh Exco Hal Ehwal Agama (Hassan Ali):                     

               

 Pernah juga berlaku satu kejadian penyerbuan JAIS di DUMCC


 Gerakan untuk mengkristiankan Malaysia telah menghampiri kemuncaknya. Perjumpaan paderi seluruh negara di Pulau Pinang yg memutuskan untuk menjadikan Kristian sbg agama rasmi Malaysia & menjadikan orang Kristian sbg Perdana Menteri Malaysia telah menjelaskan apa yg tersirat di minda komuniti Kristian selama ini.Gerakan ini menyusup masuk  kedalam kancah politik.


                                  

Penyebaran dakyah pelampau Kristianisasi dikalangan umat Islam  tidak terkawal. Pada bulan Ramadhan yang lepas sebuah gereja di Damansara telah mengadakan 0perasi memurtadkan Muslimin. Sungguhpun ia telah dapat dihalang oleh penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selang0r (JAIS), namun pelbagai isu timbul dan JAIS pula dipersalahkan dalam hal melindungi akidah umat Islam di negeri Selang0r DE. Sehingga ia menyebabkan pemecatan dat0' Hassan Ali sebagai Exc0 Agama Islam dan Adat Melayu Negeri Selangor DE ini. Hasilnya, gereja dan pusat-pusat pendakwahan agama yang lain selain Islam tumbuh bagai cendawan selepas hujan selebat-hebatnya.                  Banyak lagi kejadian yang melibatkan campurtangan DAP dalam hal-hal adat Melayu dan agama Islam. Perkara ini bukan hanya terjadi di Selang0r, tetapi juga terjadi di negeri Pulau Pinang Pincang yang dikuasai 0leh DAP dengan ketua taipan/taiko PAP. 


Penindasan terhadap umat Islam turut dirasai 0leh warga Muslimin Pulau Pinang. Baru-baru ini, dengan kurang ajar, Menteri Besar Pulau Pinang, lim guan eng Laknatullah telah menaikkan replika b0t0l arak di negeri yang dikenali sebagai pulau mutiara itu. Tindakan ini menaikkan kemarahan Muslimin di negeri Pulau Pinang, namun begitu, kerana telah kehilangan kuasa, mereka tidak mampu untuk membuat apa-apa tentang penghinaan tersebut.No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya