PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 20 November 2012

DAP naik angin dengan sikap PAS & PKR.!


 Jika kita lihat dari fenomena sekarang ini, DAP amat geram dengan sikap bodoh PAS & PKR, Terbaru sikap PAS yang mendoakan Kehancuran UMNO, Sebelum itu, kenyataan Nurul Izzah dalam satu forum  yang mengeluarkan kenyataan "melayu bebas memilih agama".

                                  

 Pakatan Rakyat sekarang sedang menghadapi berbagai-bagai dilema. DAP sebenarnya sudah lama geram  & benci dengan kebodohan sikap PAS begitu juga dengan  PKR, kerana PAS & PKR ini antara punca penyebab  Pakatan Rakyat dilihat tidak mempu mentadbir negara.

 Tambahan pula kenyataan terbaru PAS yang tidak selari dengan perjuangan PKR & DAP  dimana mahukan Hadi Awang menjadi PM.
 Sebelum ini, PAS bersetuju Anwar dilantik menjadi PM. Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng juga pernah berkata, tiada pemimpin di kalangan PKR, DAP dan PAS yang lebih layak daripada Anwar untuk menjadi Perdana Menteri yang ketujuh sekiranya pakatan mereka menang pilihan raya akan datang

  Selepas itu, PAS mula berubah fikiran. Apakah DAP & PKR tidak bengang dengan sikap PAS ini??

Belum menang lagi dah berebut nak jadi PM, DAP, PKR kata Anwar, PAS kata Hadi, nampak sangat gila kuasa mereka2 ini

                             

Ahli2 DAP  terpaksa senyum  bila berhadapan tetapi  akan mencantas PAS & PKR setelah mendapat kuasa.

Jika kita renung secara dalam-dalam, DAP menyimpan hasrat akan mencantas PKR & DAP. Lihat sahaja pada exco PAS di Penang, berapa ramaikah yang terdiri dari PAS? Begitu juga dengan PKR??

 Sikap Komunis DAP  yang cuba berselindung disebalik senyum itu sudah tidak dapat disembunyikan lagi..
 Mereka akan menunjukkan taring yang sebenar bila mendapat kuasa.. berjaga-jagalah Melayu yang menyokong PR. anda hanya diperkudakan..
No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya