PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 18 November 2012

Demi politik PAS semuanya dibolehkan walaupun melanggar syariat!! PAS SUDAH SESAT.!!PAS semakin sesat dan semakin menggila dengan fahaman  politiknya, Mursidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat mengatakan  Doa jatuhkan UMNO/BN adalah tidak salah.!

Alasan yang diberikan BN menolak Islam. Apa benarkah BN menolak Islam??

Jika BN menolak Islam, sudah berapa puluh ribukah masjid yang dibina oleh pimpinan UMNO/BN melalui peruntukan kerajaan pusat dan membangun beberapa negeri dibawah pimpinannya??

Itu baru soal membina masjid. bagaimana pula dengan peruntukan lain?? 

Begitu juga kerajaan pimpinan UMNO/BN yang telah mendirikan beberapa buah Universiti untuk membangun umatnya,Adakah ini semua salah??

Kerajaan UMNO/BN telah membawa pembaharuan sedikit demi sedikit.PAS sebenarnya sedar PAS tidak boleh menandingi corak kepimpinan UMNO, sebab itulah PAS yang menggunakan imej islamik, berimejkan kononnya Ular Mak dengan  menjual ayat-ayat Al-Quran.

Hanya ambil yang penting sahaja walaupon ayat Al-Quran itu sekerat-sekerat.

Disebabkan Doa HANCUR BN ini dibolehkan dan dianggap tdk salah, ramai ahli-ahli PAS sendiri kini mula membuka mata terutamanya dikalangan  yang menyokong perjuangan ulamak.

Nik Aziz semakin hari semakin nyanyuk dengan fahamannya yang lintang pukang.


"Pas menyifatkan tindakan mendoakan kehancuran Umno dan Barisan Nasional (BN) itu adalah sebagai sesuatu yang wajar dan bukannya kesalahan.
Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, tindakan mendoakan parti itu hancur adalah kerana BN didakwa menolak Islam.
Dakwanya, tindakan BN menolak Islam secara jelas menunjukkan parti itu memperlekehkan agama tersebut kerana ia berkait soal akidah."

Kita sama sekali tak boleh samakan UMNO dengan Firaun dan Abu Lahab. Mereka masih lagi mengucapkan syahadah. mereka masih lagi bersolat.
UMNO tidak pernah satu saat pun dia cakap dia tolak Islam. Pasal hudud, banyak perbezaan pendapat sejak zaman Khulafak Al-rasheeden lagi. Tapi itu tidak sesekali menyebabkan perpecahan dikalangan ummah pada masa tu. 
Kalau la Nabi SAW boleh berlembut dengan Abu Sufyan (semasa dia Kafir), apakah kita ni lebih mulia daripada Nabi SAW? Demi KUASA...demi PUTRAJAYA...demi hancurkan UMNO, manusia2 yg berTOPENGkan pakaian Islam, ayat2 Al-Quran sekerat2, hadis2 yg menguntungkan diri, pemutar belit hukum2 Islam ni berkumpul hanyalah semata2 utk berdoa dgn cara paling BIADAP terhadap Allah.
No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya