PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 30 November 2012

Fitnah!! Desak Felda saman Harakah & Keadilan!

 Merujuk kepada keratan akhbar yang disiarkan Utusan Malaysia, hari ini kita mendesak FELDA amik tindakan dengan menyaman  kedua-dua akhbar Keadilan & Harakah yang sedang giat membuat fitnah.. ini bukan lagi masa nak bagi amaran.! Jika ianya berlaku  di pihak PR. mereka akan terus menyaman  tanpa meneliti  terlebih dahulu..

Kami yang bertungkus lumus kat bawah ni kadang-kadang merasa penat dengan sesetengah tindakan kerajaan & mana-mana badan yang terbabit yang tidak berani  berhadapan terutamanya bila membabitkan soal Fitnah.!

 So lepas nie giliran Felda menyaman kedua-dua akhbar ini !!

 Jangan jadi pengecut.!!!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya