PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 18 November 2012

Kenapa Anwar tidak berani mengutuk serangan Israel?
Ketika Israel semakin rakus melancarkan serangan keatas Palestin, Anwar sekali-kali tidak pernah bersuara mengutuk kekejaman Israel itu??


                                         

Kenapa Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak berani menyelar tindakan Israel itu??

Ingatkah kita ketika  yang lalu, Datuk Seri Anwar Ibrahim pernah mengeluarkan kenyataan "menyokong keselamatan Israel "yang di siarkan dalam WSJ (Wall Street Journal), sebab itulah sehingga sekarang Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak berani menyaman WSJ  yang  mengeluarkan kenyaatanya lalu mendapat kecaman pelbagai pihak termasuk duta Palestin sendiri.

                            


 Berapa ramaikah pembangkang yang mengutuk  serangan Israel ini terutamanya ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim???Anwar tak nak saman WSJ pasal dia tahu suratkhabar Yahudi itu tak melakukan apa-apa kesalahan.

                      
Apa yang terkandung di dalam temuramah Anwar dengan WSJ itu adalah betul, memang Anwar nak sarung uniform tentera Israel dan berjuang untuk mempertahankan keselamatan Israel.


"Anwar tidak saman Wall Street Journal sebab dia memang menyokong Israel." Tun Mahathir yang sebelum ini pernah membidas Anwar kerana memang mengetahui ada agenda tersembunyi Yahudi mempergunakan Anwar. Agenda mereka tak lain tak bukan hanyalah mahu mendapatkan Malaysia melalui proksinya Anwar Ibrahim.


Kuncu-kuncunya termasuk PAS yang kini dilihat semakin hari  hilang pedoman dan arah tujuan. PAS yang kononya mengamalkan dasar negara berkebajikan (dulu negara Islam) hanyalah ikut membuta tuli tanpa  mempunyai prinsip dan pendirian tetap. Tetap menyokong dan  menggunakan ayat -Al_Quran sekerat2 untuk menyelamatkan  parti itu.“Dia (Anwar) tidak pernah menyebut tentang nasib rakyat Palestin … simpatinya terhadap perjuangan orang-orang Yahudi.

“Memang dia (Anwar) dekat dengan Israel sebab dia suka kalau orang Barat puji dia. Dia nak ternampak sebagai seorang yang moden yang ikut trend”-Tun Mahathir.
                                 
                                                Anwar mempunyai hubungan rapat dengan ramai anggota kongres Amerika Syarikat yang berbangsa Yahudi.

Dia memang dekat dengan Israel. Apabila dia keluar dari penjara pada tahun 2004, dia telah bertemu dengan (Paul) Wolfowitz di Munich, Jerman, selama tiga jam.

Paul Wolfowitz adalah bekas penolong Setiausaha Pertahan Amerika Syarikat (AS) dan Presiden Bank Dunia, adalah berketurunan Yahudi.

Tokoh zionis yang digelar ‘Arkitek Perang Dunia Islam’ itu semasa mempengerusikan ‘A Presidential Fellows Lecture, Anwar Ibrahim‘, di Bank Dunia pada 19 Jun 2006 turut mengesahkan Ketua Umum PKR itu adalah ‘kawan rapat‘ yang dikenali sejak akhir tahun 1990-an. Secebis fakta yang anda harus tahu:


13 Disember 1947 - Sebuah perkampungan orang Islam Palestin, Yehida berhampiran Petah Tekva (penempatan pertama Zionis yang dibina pada 1878)diserang. Sekumpulan Yahudi yang menyamar sebagai tentera peronda British telah melepaskan tembakan dan mengebom rumah penduduk perkampungan itu.

- 1 Januari 1948 - kira-kira 200 pelampau Yahudi bersenjata mesingan dan bom tangan menceroboh kampung Al-Sheikh (5 km di tenggara Haifa) lalu membunuh wanita dan kanak-kanak.

                          
- 9 - 10 April 1948 - dalam Operation Unity, pengganas Haganah, Irgun dan Stern bersatu mengepung kampung Deir Yassin selama dua hari. Dalam tempoh itu 250 orang Arab dibunuh dan dengan kejam dan wanitanya dirogol. Seramai 25 orang wanita hamil dibelah perutnya dan bayi mereka disembelih, 52 kanak-kanak dikudungkan kaki dan tangan.

- 11 Julai 1948 - Batalion ke-89 komando Yahudi yang diketuai Moshe Dayan menawarkan pengampunan kepada penduduk Islam Lyadd dan Ramle setelah berjaya menawan perkampungan tersebut. Seramai 100 menerima itu dan berkumpul di Masjid Dahmash seperti di janjikan. Namun malang, perlindungan yang diharapkan rupanya bala yang tiba, mereka semua mati.

- 15 - 18 September 1982: Seramai 3,000 kanak-kanak dan wanita Palestin disembelih di khemah di Sabra dan Shatila di Lebanon. Ketua tukang sembelih itu ialah Ariel Sharon, bekas Perdana Menteri Israel yang mati dalam koma.

-Dec - 18 Dec 2008 : Perang ke atas Gaza, lebih 1300 orang syahid dan 7000 lagi cedera parah dalam konflik berdarah menentang Pergerakkan Pejuang Hamas dan Briged Izzudin al Qassam.


Kita minta Anwar Ibrahim mengeluarkan kenyataan  dari media Israel Jurusalem Post, WSJ dll mengutuk serangan keatas Palestin itu..Jika hanya berani kutuk Israel dalam ceramah saja.. memang tak ada "standard" la.!


HANCUR NEGARA JIKA PR MEMERINTAH.!!No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya