PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 9 November 2012

Kepimpinan PAS tidur bila Geng mereka buat silap.!  Semua kita lihat  kat sini, Kepimpinan  PAS yang  kononnya mempertahankan Islam  akan tidur bila  kawan mereka sendiri didalam Pakatan Rakyat melakukan  beberapa kesilapan tetapi beliau   sendiri  akan berjaga pulak bila  Parti Lawan terutamanya UMNO  melakukan kesilapan.!

Kenyataan Nurul Izzah Melayu bebas memilih agama??

Nik Aziz tidur.

                                        

Bila  sikap Biadap  Ngeh Ko Ham (DAP Musibat) baru-bari ini yang mempersoalkan Umat Islam hanya membuang masa??

                                       

Nik Aziz & Hadi Awang Tidur.!

               

Tetapi jika ahli BN  ada sedikit berlaku kesilapan, Nik Aziz akan berjaga & terus menerus mempertikaikan
kesalahan parti lawan terutamanya dalam isu  MCA yang kononya menghina Hudud PAS.

                                                        

                            Tetapi PAS sendiri  memberi kebenaran  DAP  tolak Hudud

                                         

Begitu juga sikap DAP yang membantah sekeras-kerasnya tentang hudud lalu   dipersoalkan sendiri oleh  MCA tentang  sikap talam dua muka  DAP.

 MCA hanya mempertikaikan  HUDUD PAS yang  tungging terbalik, begitu juga dengan rakan didalam BN yang lain termasuk MIC & UMNO.!

 Kerana itulah DAP takut berdebat tentang Hudud PAS kerana mereka tahu  dah tentu mereka akan kantoi menipu secara terang-terangan.

                                                  
   
 Sikap talam dua muka yang dimainkan  kepimpinan PAS kini sedang diperhatikan satu persatu oleh ahli mereka yang bijak berfikir, yang tak bijak berfikir tuee korang paham-paham sendiri laa nak kata apa.  Disebabkan Taksub yang terlampau, maka apa yang diluahkan oleh pemimpin mereka semuanya benar dan menyalahkan orang lain..

 Jika begini sikap mereka, bagaimana mahu memimpin negara??

 PR tidak akan berjaya memerintah kerana berbagai-bagai salah laku yang dilakukan  mereka kini  semakin dikecam hebat satu persatu tambahan pula sikap mereka yang  dilihat   seolah "baling batu sembunyi tangan".

 Mereka ini memang tidak ada pendirian.

 Hancur Negara jika PR memerintah.!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya