PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 9 November 2012

Nurul Izzah penyambung ideologi Pluralisme PKR.!


 Nurul Izzah dikecam hebat  setelah mengeluarkan kenyataan  "Melayu bebas memilih agama"

  Jika selama ini bangsa Melayu  dikaitkan dengan agama Islam, tetapi ideologi pluralisme yang  di bawa PKR melalui suaranya Anwar & penyambungnya Nurul Izzah dikecam.
Kenapa  Nurul Izzah  yang  sebagai Naib Presiden PKR mengeluarkan kenyataan tersebut??

 Kerana Ideologi PKR  ialah  "sama rata". Kerana konsep sama rata inilah yang  akan menyebabkan  gejala murtad & akidah  akan menjadi semakin parah.

    

                                     Lihat Video dibawah untuk mendengar ucapannya sendiri


Nurul Izzah menyalahkan Utusan Malaysia dan ingin menyaman akhbar berkenaan, padahal Utusan Malaysia hanya memetik berita dari Malaysiakini

Kenyataannya:

"Saya telah mengarahkan peguam-peguam saya, Tn Hanipa Maidin dan Tn Hj Sulaiman Abdullah untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas Utusan Malaysia, Berita Harian, serta kemungkinan beberapa media termasuk blog-blog, berkaitan laporan berunsur fitnah akidah yang telah memutar belitkan sebahagian dari kenyataan penuh saya tempoh hari.

Saya tidak merelakan fitnah akidah sebegini diteruskan dan tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang, demi menegakkan kebenaran dan demi keadilan.

Nurul Izzah Anwar
Ahli Parlimen Lembah Pantai, merangkap Naib Presiden KEADILAN

Mengapa Nurul Izzah tidak berani  menyaman Malaysiakini yang artikel berkenaan turut dilaporkan oleh blog 1christians.blogspot.com. Padahal yang membuat laporan terlebih dahulu adalah Malaysiakini dan berita berkenaan telah dipetik untuk dilaporkan oleh Utusan Malaysia dan lain-lain media termasuklah blog.


Ternyata Nurul Izzah hanya berani kepada UMNO melalui suara Utusan Malaysia.

Adakah Agama Islam sama  seperti agama lain jika ianya  diberikan Hak samarata??

Ingatkah kita sewaktu Anwar berucap dihadapan penyokongnya yang beragama Kristian??
 Bagaimanakah ucapan Anwar??


                                 

Kenapa Anwar  bila dihadapan Penyokong Kristian  menyokong sepenuhnya hak Kristian sehinggakan memberi hak sama rata termasuk  penggunaan Kalimah Allah??

Dr ayat pertama diturunkn Quran sendiri tlh menekankn soal ini. Bismi Rabbik al lazi khalaq. Dan huruf Wau'qasam dlm ayat terakhir AlIkhlas "Walam Yakunnlahu kufwan Ahad" Jelas terang x kompromi. Allah berbeza dgn Ellah atau Ilah. Sbb tu musyrikin Mekah mengakui Allah tuhan Muhammad dan x mnyamakanNya dgn Latta dan Uzza dsb. Jgn terperangkap dgn idea pluralisma.

 Ustaz-ustaz dalam PAS diam membisu lebih-lebih lagi Nik Aziz yang selaku rakan  didalam Pakatan Rakyat.!

Hancur negara jika PR memerintah.!

UNDI PR: DAP BAKAL JADI PM.!
No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya