PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 18 November 2012

PAS semakin sesat dengan mendoakan kehancuran UMNO/BN memerintah negara!! Ketika umat Islam Palestin menggadai nyawa ,menyelamatkan diri dari serangan ganas Israel yang melancarkan serangan baru-baru ini, berbeza pula dengan sikap Munafik PAS (Parti Ajaran Sesat) yang mendoakan kehancuran UMNO/BN.

                                 
Lebih parah., Parti Ajaran Sesat ini melakukan solat hajat minta kehancuran kerajaan yang dipimpin oleh UMNO/BN.

Lihat video dibawah:


Apakah relevan PAS yang kononya menggunakan imej Islamik mendokan kehancuran kerajaan UMNO/BN yang memerintah negara ini??

Apakah PAS lebih mengutamakan soal politik dari soal kesejahteraan umat Islam?

Tidak sedarkah puak2 Ajaran Sesat PAS ini kerajaan BN ini lah yang telah banyak berjasa kepada rakyat dan bangsa. Cuba lihat, sudah berpuluh-puluh ribu masjid dibina, setiap perhentian lebuhraya, sekolah,  pasar awam dan banyk lagi tempat-tempat awam masih  dibina surau.

Di negeri pimpinan Pakatan sendiri terutamanya di Kelantan, Banyak masjid-masjid yag dibina dari peruntukan kerajaan Pusat yang diperintah  UMNO/BN.

Jika kita lihat juga, Sejak pemerintahan UMNO/BN memerintah, keadaan negara lebih selamat dan terjamin tambahan pula dengan peningkatan ekonominya. Negara-negara luar terutamanya negara ditimur tengah cuba mencontohi pembaharuan yang dibawa oleh kerajaan  UMNO/BN terutamanya dari segi sektor mengembangkan ekonomi.

Kita lihat juga. sejak penubuhan PAS lebih 50 tahun, PAS seringkali mengadakan solat Hajat meminta kehancuran UMNO/BN.

Tidak sedarkah PAS selama ini, solat hajat yang dibuat  kini berbalik semula kepada PAS sedikit demi sedikit??

Boleh gua katakan Solat Hajat dan Doa Kehancuran PAS kali ini bakal memakan diri sendiri.!!

Kemungkinan Besar, PAS yang akan  kalah teruk dalam PRU 13.!


4عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ تَرَكْتُ فِيكُمْ أَمْرَيْنِ لَنْ تَضِلُّوا مَا تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا كِتَابَ اللَّهِ وَسُنَّةَ نَبِيِّهِ. (الإمام مالك)
  Dari Abu Hurairah, r.a., dari Nabi s.a.w., bahawa Baginda bersabda: "Aku tinggalkan dalam kalangan kamu dua perkara yang kamu tidak sekali-kali akan sesat selagi kamu berpegang teguh kepada keduanya, iaitu kitab Allah dan sunnah Rasulullah," (s.a.w.).


Jika kita lihat dari hadis tersebut, apakah meminta kehancuran sesama Islam ada di ajarkan didalam Al-Quran & mengikut sunnah Nabi saw??

Maka boleh gua katakan disini, PAS sudah tersesat terlalu jauh dari corak kepimpinan Islam yang sebenar.

Begitu juga beberapa Doa kehancuran PAS yang sudah lama kedengaran.!
Ada juga beberapa pihak yang mengatakan gambar dibawah ini direka , diedit oleh musuh-musuh PAS,


Jika gambar ini diedit,,adakah video dibawah ini juga diedit?


                                         Sabda Rasulullah SAW.“Wailun li -ummatii min ‘ulamaa- is suu ”. “Rosaknya perilaku ummatku adalah BERPUNCA dari perbuatan orang orang PANDAI UGAMA yang jahat NAFSUnya ”HANCUR NEGARA JIKA PR MEMERINTAH!!

2 comments:

Uruk-Hai said...

Salam mohon dipautkan blog sy Uruk Hai mediauruk.blogspot.com ..

Darah Satria said...

waalikumsalm... okay.. thank's..

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya