Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka...

Sunday, 16 December 2012

Calon Melayu tidak layak dalam DAP.!                

 Apakah petanda  kesemua Melayu yang bertanding didalam DAP tidak layak ini masih  belum membuka mata orang-orang Melayu bahawa DAP adalah sebuah parti rasis  & mengamalkan perkauman.

Puak-puak melayu yang menyokong DAP nie  diharap sedar  diri bahawa anda memang tidak layak untuk sandang mana-mana kerusi dalam DAP.


 DAP yang selama ini berusaha untuk tampil sebagai parti pelbagai kaum hari ini menampakkan wajah cauvinis apabila tiada seorang pun daripada lapan calon Melayu terpilih menganggotai Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC).

Dalam pemilihan yang berlangsung sempena Kongres DAP Kebangsaan Ke-16 di sini, hari ini calon Melayu yang mendapat undi tertinggi iaitu sebanyak 348 undi, Senator Ariffin S. M. Omar hanya berada di tempat ke-37 daripada 63 calon yang bertanding.

Yang turut tidak terpilih ialah bekas Ahli CEC bagi penggal 2008-2012, Ahmad Ton yang juga Naib Pengerusi DAP Johor dan mendapat 327 undi untuk berada di tangga ke-38.


So gua sarankan kepada semua Melayu yang menyokong DAP ni agar bertindak keluar parti seperti mana yang telah dilakukan oleh beberapa  ahli Melayu sebelum ini.UNDI PR;DAP BAKAL JADI PM!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya