PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 9 December 2012

DAP campurtangan Kerajaan PAS Kelantan.!


                                               

 Lihat DAP disini cuba  campurtangan  melibatkan urusan kerajaan negeri Kelantan, DAP dilihat  cuba mengawal  kepimpinan PAS yang seringkali tunduk atas desakan mereka. Mereka (DAP) tahu  bahawa PAS amat memerukan DAP, sebab itulah setiap tindak tanduk PAS  di kawal oleh DAP.

 PAS juga nampaknya sebuah parti yang paling haprak dalam sejarah apabila  sanggup  menukar konsep negara Islam kepada Kebajikan disebabkan DAP tak terima negara Islam PAS. Mereka ahli-ahli PAS juga  dilihat hanya  menjadi pak Turut didalam  perhimpunan BERSIH 1, 2 & 3. Lihatlah berapa ramaikah ahli-ahli PAS yang kena mandi air free FRU??

PAS nampaknya  tidak berani  mentadbir sendiri kerana Presidennya sendiri lebih rela menjadi nelayan dari menjadi PM. itulah apa yang disuarakan  semasa Muktamar PAS.

Mereka dilihat semakin berpecah belah, PAS kini sudah tidak sehaluan dengan DAP tetapi kenapa  masih duduk sebumbung?

  Inilah padahnya jika  Mursidulnya  diketuai oleh orang yang Nyanyuk & Pucuk pimpinan nya gila kuasa.


 PAS is DEAD

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya