PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 2 December 2012

DAP gunakan MPPP untuk kaut keuntungan.!
                         
MPPP dipergunakan kerajaan negeri pimpinan DAP  dalam menguruskan hal parking, saman menyaman. Terbaru, kedudukan parking yang sebelum ini lebih selesa kini diubah suai dengan mengurangkan kotak parking terbabit, dengan cara ini, kenderaan  yang letak di persisiran jalan akan dikenakan saman termasuk  akan ditunda. Bila ditunda, mereka pemilik kenderaan terbabit akan dikenakan cas yang mahal dan tinggi..

                               

Warna hitam itu adalah kedudukan asalnya , kini diubah suai semula dgn alasan  mengurangkan kesesakkan.? Salah satu alasan dangkal  yang MPPP berikan mahu mengurangkan kesesakan..Satu alasan yang tak boleh dipakai.! Anda semua boleh lihat keadaan ini di kawasan Bukti Jambul,
Kenapa MPP TAK SAMAN???


 Kenapa  dikawasan yang majoritinya Melayu dikenakan tindakan sebaliknya tidak dikawasan  kaum  cina?? Kenderaan mereka sesak & diletak dimerata-rata, tambahan pula keadaan jalan yang sudah di "block" hanya kerana  kaum-kaum mereka berniaga ditepi jalan?? Sikap Rasis DAP yang mengamalkan perkauman sentimen 1 cina semakin jelas.

 PAS & PKR tidak berani bersuara mempertahankan hak melayu. Mereka hanya layak diperkudakan.!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya