PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 5 December 2012

DAP Pulau Pinang hanya mahu bangunkan Pulau biarpun rakyatnya ditindas.!


Apa yang gua lihat kat sini, Lim Guan Eng, Menteri PP menuntut  berbagai-bagai janji & beberapa prasarana untuk negeri Pulau Pinang, Apa yang membimbangkan, tuntutan ini hanya diminta untuk  mengkayakan negeri  itu.

Laporan yang gua petik dari sinar harian berbunyi seperti berikut:

Pulau Pinang tagih janji BN
Lim Guan Eng (kiri) menunjukkan rakaman CCTV yang dipsang di Flat Padang Tembak.
GEORGETOWN - Kehadiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ke Pulau Pinang Sabtu ini diharap dapat memberi kegembiraan kepada rakyat dengan menunaikan beberapa perkara yang dijanjikan sebelum ini.
Ketua Menteri, Lim Guan Eng berkata, projek membina monorel disebut bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi enam tahun lalu dan sehingga kini belum dilaksanakan.
Beliau berkata, Najib pula berjanji untuk menempatkan 200 bas Rapid Penang baru dua tahun lalu, namun sehingga sekarang gagal ditepati.
“Banyak janji belum ditepati dan kita berharap kehadiran Najib boleh umum sesuatu mengenai  projek pengangkutan awam di Pulau Pinang," katanya selepas merasmikan pemasangan kamera litar tertutup (CCTV) di Flat Padang Tembak di sini, hari ini.
                                                   

Turut hadir, Exco Perancangan Bandar, Desa, Perumahan dan Kesenian, Wong Hon Wai, Ahli Parlimen Bukit Bendera, Liew Chin Tong dan Adun Kebun Bungah, Jason Ong  Kham Lee.

Mengenai pemasangan CCTV itu, Guan Eng berkata, Kerajaan Negeri membelanjakan hampir RM90,000 untuk memasang 122 unit di sekitar perumahan itu.
Menurutnya, pemasangan CCTV itu dapat menjamin keselamatan penduduk dan mengurangkan jenayah di situ.

Kenapa Kerajaan Negeri mahukan tuntutan dari Kerajaan Pusat sedangkan tuntutan yang dijanjikan kerajaan negeri sendiri tdk ditunaikan??
Bagaimana dengan janji yang dibuat DAP Pulau Pinang dalam mensejahterakan rakyat??
Mana perginya Tabung Perumahan Bumiputera yang dipungut Kerajaan Negeri??
Mana Perginya pembinaan rumah Kos rendah di Pulau Pinang? Kenapa dibuat di Tanah Besar??
Banyak lagi yang belum disenaraikan.

DAP melalui Setiausahanya Lim Guan Eng  nampaknya kian terdesak menuntut segala janji-janji yang ditaburi Pemimpin BN sedangkan DAP sendiri tdk menunaikan beberapa janji mereka sejak pengambil alihan  Pulau Pinang.

DAP hanya pentingkan diri sendiri.


No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya