PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 23 December 2012

Lagi tanah penduduk akan dirampas regim DAP Pulau Pinang.!

 
                           
 Korang lihat gambar kat bawah nie satu persatu, inilah antaranya kawasan tanah yang  akan dibangunkan oleh   Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

 Fokus utama  mengambil tanah penduduk Melayu, menghantar notis  suruh pindah keluar, & rumah mereka dirobohkan. Kerajaan DAP Pulau Pinang berkomplot dengan pemaju swasta ‘merampas’ tanah mereka menggunakan Akta Pengambilan Tanah 1960.Kerajaan Negeri Pulau Pinang  cuba memecah kawasan penduduk Melayu, apabila satu persatu kawasan penduduk ini di tawan, maka sedikit demi sedikit perumah penduduknya bakal dihapuskan..
Kawasan perumahan penduduk ini bakal dirobohkan regim DAP Pulau Pinang. alasan yang diberi hendak membangunkan tanah..tetapi  Penduduk  disini dihalau keluar dengan  diberi pampasan yang  terlalu sedikit. Antaranya  hanya  di beri RM  20,000-30,000. Sedangkan pembangunan  disini terutamanya perumahan harganya mencecah Ratusan ribu malah  hampir Jutaan Ringgit.Rumah yang telah dikosongkan kerana mendapat arahan Kerajaan Negeri Pulau Pinang.!Beberapa rumah yang masih lagi  tinggal di kawasan kampung ini.
Mereka hanya menunggu masa dihalau keluar regim Kuku Besi DAP .!!

Penduduk disini mendakwa kerajaan negeri bertindak mengugut akan menyaman mana-mana pemilik lot tanah yang enggan menyerahkan hak milik masing-masing menggunakan akta berkenaan. Kerajaan negeri cuba 'merampas' lot tanah milik persendirian di kampung ini atas alasan untuk membina projek perumahan awam.

Startegi inilah yang digunakan oleh PAP semasa menguasai  Singapura, kini digunakan semula oleh DAP  dalam menguasai Pulau Pinang.!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya