PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 29 January 2013

Agenda DAP kurangkan Melayu di bahagian Pulau.! Menurut statistik, bagi negeri Pulau Pinang peratusan penduduk mengikut kaum adalah sebanyak gambar diatas.

Jika kita lihat... ramai lagi Melayu kat Pulau Pinang tu ... tapi kita lihat pula peratusan Melayu DALAM PULAU itu sendiri...
Kemanakah perginya Melayu Pulau Pinang? kebanyakannya sama ada telah kehilangan tanah, tidak dapat mengharungi cabaran arus pembangunan dan yang lain-lain sama ada menjadi gangster jalanan ataupun menjadi penguni di hotel sebelah hospital Pulau Pinang bernama Penjara Besar.

Agenda menghalau melayu keluar amat berkesan setelah DAP memerintah. Sedarkah anda semua, di bahagian Pulau, berbagai-bagai projek dilaksanakan namun  amat sedikit dan berkurangan di bahagian seberang. Tahukah anda apakah Agenda yang telah disusun oleh DAP keatas Pulau Pinang?

Sebenarnya DAP mahu Pisahkan Pulau Pinang seperti memisahkan Singapura. sebelum ini saya telah menulis tentang agneda DAP yang merancang pisahkan Pulau dari Malaysia. kenapa DAP mahu sangat Pulau?

Kerana ia amat berharga untuk Singapura. Inilah satu agenda yang perlu ditakuti dan direnungi bersama wahai semua bangsaku.

Bangunlah Melayu Pulau Pinang.!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya